Μητσοτάκης: Εκλογές θα γίνουν το Μάιο - Διχαστικός ο Τσίπρας, δεν θα τον ακολουθήσω

Κυριάκος Μητσοτάκης | Εκλογές 2019: Σφοδρή κριτική…

Στους δρόμους της Αθήνας οι συνταξιούχοι: «Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί!»

Πανελλαδικό συλλαλητήριο συνταξιούχων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο…

Τραγωδία στις Σέρρες: Τρένο συγκρούστηκε με τρακτέρ – Ένας νεκρός

Δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (15/12)…

LIVE: Οι εργασίες του 12ου Συνεδρίου της ΝΔ - Ημέρα 2η

Συνέδριο ΝΔ | Ειδήσεις: Παρακολουθήστε ζωντανά τις…

«Κόκκινο πανί» για την Ρωσία η Σύνοδος για την αυτοκεφαλία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας

Ραγδαίες εξελίξεις πυροδοτεί η σύνοδος του ορθόδοξου…

ΕΝΦΙΑ: Ποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώσουν προκαταβολικά την «λυπητερή»

ΕΝΦΙΑ: Ποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώσουν προκαταβολικά την «λυπητερή»
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Χιλιάδες είναι οι φορολογούμενοι που περιμένουν την επιστροφή φόρου που προκύπτει από την εκκαθάριση των φορολογικών τους δηλώσεων. Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώσουν προκαταβολικά τον ΕΝΦΙΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, θα συμψηφίσει τα ποσά των επιστροφών φόρου που δικαιούνται οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι με τις οφειλές τους από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων που θα βεβαιωθούν εντός του προσεχούς Σεπτεμβρίου.

Με αυτόν τον τρόπο θα μπουν «ζεστά» χρήματα νωρίτερα στα κρατικά Ταμεία από τα 3,2 δισ. ευρώ του ΕΝΦΙΑ που θα καταλογιστούν και φέτος. 

Σύμφωνα με τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων τα ποσά επιστροφών φόρου, τα οποία δικαιούνται φορολογούμενοι επιτρέπεται να συμψηφίζονται αυτεπαγγέλτως ακόμη και με μη ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, δηλαδή με φόρους που έχουν βεβαιωθεί στα ονόματά τους, αλλά οι προθεσμίες εξόφλησής τους δεν έχουν ακόμη εκπνεύσει.

Στο πλαίσιο αυτό, οι αρμόδιες ΔΟΥ θα συμψηφίσουν τις επιστροφές φόρων εισοδήματος που οφείλουν κανονικά να καταβάλουν εφάπαξ στους φορολογούμενους εντός του καλοκαιριού και του φθινοπώρου με τις μη ληξιπρόθεσμες οφειλές τους από τον ΕΝΦΙΑ, οι οποίες κανονικά θα μπορούν να εξοφληθούν από τους φορολογούμενους σε 5 μηνιαίες δόσεις, από τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους έως και τον Ιανουάριο του 2019.

Οι πιστωτικές φορολογικές δηλώσεις που έχουν μέχρι σήμερα εκκαθαριστεί ανέρχονται στο 13,06% του συνόλου. Έτσι 606.129 φορολογούμενοι έχουν λαμβάνειν κατά μέσο όρο 370 ευρώ.

Από την άλλη πλευρά, οι χρεωστικές δηλώσεις αφορούν στο 38,26% των 2,2 εκατ. Ε1 που έχουν κατατεθεί και με βάση τα στοιχεία της εκκαθάρισης 1.776.091 ευρώ θα πληρώσουν συμπληρωματικό φόρο που κυμαίνεται κατά μέσο όρο στα 987 ευρώ.

 

PHOTO GALLERY