ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πιέζει την Ελλάδα και η Τζούλια Γκίλαρντ

Πιέζει την Ελλάδα και η Τζούλια Γκίλαρντ

Έκκληση στην Ελλάδα να αποδεχθεί άμεσα τη δανειακή συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου, απευθύνει η πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τζούλια Γκίλαρντ.

Οι Έλληνες θα έχουν καλύτερη ευημερία εντός της ευρωζώνης, παρά εκτός», τόνισε και παράλληλα κάλεσε τους Ευρωπαίους να επιταχύνουν τις διαδικασίες για την εξεύρεση αποτελεσματικών λύσεων στο θέμα του χρέους της Ευρωζώνης, γιατί «διαφορετικά, οι συνέπειες θα είναι οδυνηρές για την Ευρώπη και όχι μόνον, επειδή κινδυνεύει να... μολυνθεί και ο υπόλοιπος πλανήτης».

Η κ. Γκίλαρντ υπεραμύνθηκε της απόφασής της να συνεισφέρει η Αυστραλία μεγαλύτερα ποσά στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προκειμένου να ενισχυθούν οι δοκιμαζόμενες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ελλάδα και διέψευσε τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης ότι χρήματα από την Αυστραλία θα επενδύονταν στη «σχεδόν χρεοκοπημένη Ελλάδα».

«Αυτά είναι ανοησίες», είπε η Αυστραλή πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Είναι χρήματα που εμείς δανείζουμε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με επιτόκιο και είναι εξασφαλισμένα».

Η κ. Γκίλαρντ είπε ακόμη ότι η Σύνοδος των ηγετών της G20 ασχολήθηκε σε μεγάλο μέρος με το «ελληνικό πρόβλημα» και ότι αποφασίστηκε η λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων, σε περίπτωση πτώχευσης της Ελλάδας, ώστε να περιοριστούν οι συνέπειες στον υπόλοιπο κόσμο.