ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις 2018: Παράταση έως 30 Ιουλίου - Έως τις 28 Σεπτεμβρίου για τους πυρόπληκτους

Φορολογικές δηλώσεις 2018: Παράταση έως 30 Ιουλίου - Έως τις 28 Σεπτεμβρίου για τους πυρόπληκτους

Διαβάστε αναλυτικά τι αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών.

Για τις πληγείσες περιοχές, η προθεσμία παρατείνεται έως τις 28/9, ενώ χορηγείται απαλλαγή για τον ΕΝΦΙΑ του 2018 και δίνεται εξάμηνη παράταση για την πληρωμή βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών. Σημειώνεται ότι η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος είναι στις 31 Ιουλίου. Την ολιγοήμερη παράταση είχαν ζητήσει το Οικονομικό Επιμελητήριο και σύλλογοι λογιστών, διαμαρτυρόμενοι για αρρυθμίες στο taxis ακόμη και τα σαββατοκύριακα. Από τις φορολογικές δηλώσεις που έχουν υποβληθεί προκύπτει ότι:

- 4 στους 10 φορολογούμενους ή 2.242.605 πληρώνουν φόρο για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2017, ο οποίος κατά μέσο όρο ανέρχεται σε 1.157 ευρώ. Η πρώτη δόση του φόρου θα πρέπει να εξοφληθεί έως τις 31 Ιουλίου, η δεύτερη μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και η τρίτη έως το τέλος Νοεμβρίου

- Μόλις το 12,8% έχει επιστροφή φόρου

- Για 47,33% των φορολογούμενων το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης είναι μηδενικό

Έκτακτη οικονομική βοήθεια ύψους 20 εκατ. ευρώ, από εθνικούς πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, για την αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών στις περιοχές που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές, ενέκρινε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, μετά από αίτημα του Υπουργείου Εσωτερικών.