ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

120 δόσεις: Αυτή είναι η νέα ρύθμιση - Δείτε τι αλλάζει

120 δόσεις: Αυτή είναι η νέα ρύθμιση - Δείτε τι αλλάζει

120 δόσεις | Ρύθμιση 120 δόσεις | Ειδήσεις: Την κατάθεση ενός νέου σχεδίου για ευνοϊκότερη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την Εφορία σε έως 120 δόσεις φαίνεται πως επεξεργάζεται το Υπουργείο Οικονομικών, με σκοπό την ανακούφιση εκατοντάδων χιλιάδων φορολογουμένων που χρωστούν μικροποσά, αλλά δεν έχουν δυνατότητα να τα εξοφλήσουν.

«ΑΝΑΣΑ» ΓΙΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ - ΠΟΙΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», το ΥΠΟΙΚ φέρεται να δέχεται εισηγήσεις, ώστε η νέα ρύθμιση για τις 120 δόσεις να κινείται στο ίδιο περίπου πρότυπο με αυτό που ισχύει για τους ελεύθερους επαγγελματίες με χρέη προς την Εφορία έως και 50.000 ευρώ.

Αυτό, πρακτικά, σημαίνει πως θα προβλεφθούν για τους φορολογούμενους τα εξής τρία ευνοϊκά μέτρα:

  • «Κούρεμα» του 85% των οφειλών από προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής (υπερημερίας)
  • Ελάχιστο ποσό για κάθε δόση 50 ευρώ και μέγιστο αριθμό 120 δόσεων
  • Διαγραφή του 95% των οφειλών από πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από τη φορολογική διοίκηση

Το plan B της κυβέρνησης

Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα, η κυβέρνηση φαίνεται πως εξετάζει, την ίδια στιγμή, κι ένα εναλλακτικό σχέδιο για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, σε περίπτωση που το νέο σχέδιο «σκοντάψει» σε τυχόν διαφωνίες από την πλευρά των Βρυξελλών.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, το «plan B» προβλέπει - μεταξύ άλλων - ρύθμιση χρεών προς την Εφορία έως 36 δόσεις για συνολικά ποσά μέχρι 10.000 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, άμεσος στόχος για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης παραμένει η μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, δεδομένου ότι το 30% του φόρου εισοδήματος τον Ιούλιο (ποσό που αντιστοιχεί σε 302,8 εκατ. ευρώ) παρέμεινε απλήρωτο.

Διαβάστε επίσης: