Αύξηση 49,9% στα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ για το εννεάμηνο

Αύξηση 49,9% στα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ για το εννεάμηνο

Αύξηση της τάξης  του 49,9% στα 196,8 εκατ. ευρώ κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη του ΟΤE στην περίοδο  Ιανουαρίου - Αυγούστου, όταν  τα έσοδα μειώθηκαν κατά 8,7% στα 3,792 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Οργανισμός. 


Στο γ΄τρίμηνο, η κερδοφορία ήταν μειωμένη κατά 17,3% στα 104,4 εκατ. ευρώ, από 126,3 την αντίστοιχη περίοδο του 2010. Τα αποτελέσματα ήταν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, που ανάμεναν κατά μέσο όρο κέρδη ύψους 97,6 εκατ. ευρώ.

Τα έσοδα γ΄τριμήνου ήταν μειωμένα κατά 5,8% στα 1,31 δισ. ευρώ. Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα γ΄τριμήνου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Mιχάλης Τσαμάζ, σημείωσε τα εξής: 

«Δραστηριοποιούμενος σε αγορές που έχουν επηρεαστεί εμφανώς από σημαντικότατη οικονομική κρίση, ο Όμιλος ΟΤΕ εμφάνισε κατά το γ΄τρίμηνο οικονομικά αποτελέσματα που επέδειξαν ανθεκτικότητα. Στην Ελλάδα, ενώ ο ρυθμός καθαρών αποσυνδέσεων στη συνολική αγορά σταθερής τηλεφωνίας επιταχύνθηκε, η απώλεια γραμμών του ΟΤΕ διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα με τα προηγούμενα τρίμηνα.»

« Παράλληλα, στην κινητή τηλεφωνία ελαττώθηκε αισθητά ο ρυθμός μείωσης των εσόδων, καθώς συνεχίστηκε η ομαλοποίηση του ανταγωνιστικού περιβάλλοντος. Εκτός Ελλάδας, περιορίστηκε δραστικά η πτώση των συνολικών εσόδων από δραστηριότητες κινητής τηλεφωνίας, χάρη στις επιδόσεις των αγορών της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας». 

Σχετικά με το υπόλοιπο του 2011 ο ΟΤΕ εκτιμά ότι τα έσοδα του θα συνεχίσουν να επηρεάζονται από τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες σε όλες τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται. 

Η σταθεροποίηση της αγοράς θα συνεχιστεί ενώ ανθεκτικότητα θα εξακολουθήσουν να επιδεικνύουν  οι επιδόσεις των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας του ομίλου σε άλλες χώρες.

Τα συνεχιζόμενα μέτρα μείωσης του λειτουργικού κόστους αναμένεται να επηρεάσουν θετικά τις επιδόσεις του ομίλου.