Γιούνκερ: Καμία χώρα δεν αποβάλλεται από την Ευρωζώνη

Γιούνκερ: Καμία χώρα δεν αποβάλλεται από την Ευρωζώνη

Απέκλεισε σήμερα τη δυνατότητα αποβολής οποιασδήποτε χώρας από την Ευρωζώνη επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, λέγοντας πως μια τέτοια ενέργεια δεν είναι δυνατή βάσει των ευρωπαϊκών συνθηκών.

 

«Αποκλείω την υπόθεση της αποβολής μιας χώρας από τη ζώνη του ευρώ, στην πραγματικότητα η συνθήκη δεν έχει εργαλεία που να μας επιτρέπουν να το κάνουμε», δήλωσε ο Γιούνκερ σε συνέντευξή του στο πορτογαλικό τηλεοπτικό δίκτυο TV1.

Αναφερόμενος στην Πορτογαλία, στην οποία ο Γιούνκερ, πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη προκειμένου να συζητήσει με Πορτογάλους αξιωματούχους τη διάσωση της οικονομίας της, δήλωσε ότι είναι σίγουρος πως η σημερινή συμμετοχή στην ευρωζώνη δεν θα μεταβληθεί τα επόμενα χρόνια.

«Πιστεύω ότι σε 10 χρόνια όλες οι χώρες της ζώνης του ευρώ θα εξακολουθούν να έχουν το ευρώ...Είμαι πεπεισμένος ότι σε 10 χρόνια η ευρωζώνη θα έχει περισσότερα μέλη».

Τέλος ο Γιούνκερ δήλωσε ακόμη πως θεωρεί ότι είναι «παράλογο» να πιστεύει κανείς ότι η Ευρώπη είναι μια περιοχή χωρισμένη ανάμεσα σ' αυτά που αποκάλεσε «έναν ενάρετο βορρά και έναν μη ενάρετο νότο».