Σόιμπλε: Λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα για την Ελλάδα

Την επιθυμία της Γερμανίας να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ επανέλαβε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, διευκρινίζοντας πάντως ότι η χώρα του λαμβάνει προληπτικά μέτρα για το ενδεχόμενο η Αθήνα να μην μπορέσει να ελέγξει την κρίση χρέους.
Σόιμπλε: Λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα για την Ελλάδα
1'

«Θέλουμε να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη» δήλωσε ο Σόιμπλε, σε συγκέντρωση του CDU, ωστόσο ανακοίνωσε ότι το Βερολίνο λαμβάνει προληπτικά μέτρα για την περίπτωση που η χώρα μας δεν τα καταφέρει.

«Θα ήταν άλλωστε μια φρικτή κυβέρνηση εκείνη η οποία δεν θα εξέταζε και το τι θα κάνει, αν κάτι δεν πάει καλά» σημείωσε. Πάντως, ο Σόιμπλε αρνήθηκε να σχολιάσει δημοσίευμα του Spiegel, σύμφωνα με το οποίο το υπουργείο του ετοιμάζει σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

«Τέτοια δημοσιεύματα έχουν πάντοτε λίγη σπέκουλα», σημείωσε με νόημα.

Επίσης, ο Σόιμπλε εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί δέκα χρόνια για να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους και θα πρέπει να κάνει δομικές μεταρρυθμίσεις.

Παράλληλα, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών ζήτησε στενότερη συνεργασία των χωρών της Ε.Ε., στη βάση του γερμανικού μοντέλου σταθερότητας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή