Καταγγελίες από την Ernst & Young εκθέτουν τη Διοίκηση Κουτσολιούτσου

Newsbomb

Καταγγελίες από την Ernst & Young εκθέτουν τη Διοίκηση Κουτσολιούτσου

Ευθείες βολές που εκθέτουν τη Διοίκηση Κουτσολιούτσου και ειδικά τον CEO της Folli Follie Τζώρτζη Κουτσολιούτσο εξαπέλυσε ο ελεγκτικός οίκος EY που είχε αναλάβει τη διενέργεια προσυμφωνημένων διαδικασιών σε συγκεκριμένα κονδύλια των οικονομικών καταστάσεων της εισηγμένης  για τη χρήση του 2017.

Ο οίκος με σημερινή του ανακοίνωση ξεκαθάρισε πως έχει διακόψει από τις 19 Σεπτεμβρίου τη συνεργασία με τη Folli Follie διότι η Διοίκηση της εταιρείας δεν παρείχε στην ΕΥ τα στοιχεία που χρειαζόταν.

Η συγκεκριμένη αποκάλυψη έρχεται να επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τη Διοίκηση της Folli Follie και εκθέτει τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο που στις 30 Σεπτεμβρίου δήλωνε στην Καθημερινή τα εξής: «Δουλεύουμε εντατικά για να παρουσιάσουμε ένα νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης το οποίο προβλέπει πλήρη αναμόρφωση με αυστηρή τήρηση των αρχών διακυβέρνησης και με νέους στρατηγικούς επενδυτές, ώστε να οδηγήσουμε με επιτυχία τον όμιλο στην επόμενη μέρα. Όλα αυτά θα είναι έτοιμα πριν τις 22 Νοεμβρίου οπότε λήγει η προστασία από τους πιστωτές».

Το γεγονός πως η ελεγκτική εταιρεία είχε αποχωρήσει χωρίς να έχει ενημερώσει η Folli Follie το Χρηματιστήριο και τις αρχές για την εξέλιξη αυτή δείχνει το βαθμό του εμπαιγμού και τις σκοπιμότητες της Διοίκησης Κουτσολιούτσου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της EY αναφέρει τα εξής:

«Σε συνέχεια πρόσφατων ανακοινώσεων και δημοσιευμάτων, στα οποία γίνεται αναφορά στο όνομα της ΕΡΝΣΤ & ΓΙΑΝΓΚ (ΕΛΛΑΣ) ΟΡΚΩΤΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ Α.Ε. («ΕΥ») για την υπόθεση της FF Group, θεωρούμε υποχρέωσή μας να διευκρινίσουμε τα ακόλουθα:

Η EY, με την από 13 Ιουνίου 2018 σύμβασή της με τη «Folli Follie Ανώνυμη Εμπορική Βιοτεχνική και Τεχνική Εταιρεία» («Εταιρεία»), ανέλαβε τη διενέργεια προσυμφωνημένων διαδικασιών σε συγκεκριμένα κονδύλια των οικονομικών καταστάσεων της Εταιρείας για τη χρήση του 2017.

Η ΕΥ ποτέ δεν προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης για τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων της Εταιρείας της χρήσης 2017. Παραπέμπουμε στην από 19 Ιουνίου 2018 ανακοίνωσή μας σχετικά με τα ανωτέρω.

Στις 19 Σεπτεμβρίου 2018, η ΕΥ γνωστοποίησε στην Εταιρεία τη διακοπή της σύμβασης διενέργειας προσυμφωνημένων διαδικασιών, λόγω ελλιπούς συνδρομής της Εταιρείας στο έργο μας.

Οποιαδήποτε πληροφορία αναφέρει κάτι διαφορετικό από τα ανωτέρω για την ΕΥ, είναι απολύτως αναληθής και δεν αντανακλά την πραγματικότητα».

Διαβάστε επίσης:

Βούλευμα - «καταπέλτης» για τη Folli Follie: Έστηναν την απάτη επί 11 χρόνια

Υπόθεση Folli Follie: Γιατί δεν ασκούνται διώξεις; - Ποιοι παίζουν τη γάτα με το... ποντίκι

«Καίει» τη Διοίκηση Κουτσολιούτσου το πόρισμα της ΕΛΤΕ για τη Folli Follie

Folli Follie: Η ώρα των αγωγών μετά το λογιστικό «μαγείρεμα»

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved