ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αγώνας δρόμου για την κατάρτιση του Προϋπολογισμού

Αγώνας δρόμου για την κατάρτιση του Προϋπολογισμού

Προϋπολογισμό, ακόμα και έως το τέλος της εβδομάδας, θα επιχειρήσει να καταρτίσει το οικονομικό επιτελείο της νέας κυβέρνησης.

Στόχος του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και των (πολλών) συνεργατών του στο υπουργείο της οδού Νίκης, είναι η διαδικασία αυτή να έχει ολοκληρωθεί, αν είναι δυνατόν, έως και την Παρασκευή.

Για το σκοπό αυτό, όπως πληροφορείται το newsbomb από το ΥΠΟΙΚ, τις προηγούμενες ώρες, έφυγαν επιστολές προς όλα τα υπουργεία της κυβέρνησης, με τις οποίες ξεκαθαρίζονται οι υποχρεώσεις τους για το αμέσως επόμενο διάστημα και διασαφηνίζονται οι στόχοι της κυβέρνησης, από εδώ και στο εξής.

Πληροφορίες που έρχονται ωστόσο από τα κομματικά επιτελεία που στηρίζουν τη νέα κυβέρνηση, αναφέρουν ότι κοινή είναι η αίσθηση πως το κείμενο που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή δεν θα έχει παρά προσωρινό χαρακτήρα.

Κι αυτό γιατί, παράλληλα, θεωρείται δεδομένο ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 19ης Φεβρουαρίου, θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε κατάθεση συμπληρωματικού προϋπολογισμού, που θα δίνει το στίγμα της.

Αυτή η αίσθηση του προσωρινού, όμως, είναι που δίνει τα πρώτα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη στην προσπάθεια του κ. Λουκά Παπαδήμου να βάλει σε μια τροχιά σταθεροποίησης και ανάπτυξης τη χώρα.

Παρ όλα αυτά, όπως γίνεται αντιληπτό από αντικειμενικούς παρατηρητές, αυτή είναι η αδήριτη πραγματικότητα και με αυτή θα πρέπει να μάθει να κινείται στο εξής η νέα κυβέρνηση.

Η οποία, ούτως ή άλλως, έχει συγκεκριμένους στόχους αλλά και ημερομηνία λήξης, η οποία πολύ δύσκολα θα ανατραπεί, σύμφωνα με όλες τις έως τώρα ενδείξεις, που είναι ιδιαιτέρως ισχυρές.