ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Alpha – Eurobank: Για την άνοιξη η ΑΜΚ

Alpha – Eurobank: Για την άνοιξη η ΑΜΚ

Παράταση για την άνοιξη πήρε παράταση η αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της νέας τράπεζας που θα προκύψει από τη συγχώνευση των τραπεζών Alpha Bank και Eurobank, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Alpha Bank Γιάννης Κωστόπουλος, μιλώντας στη γενική συνέλευση της τράπεζας, που ενέκρινε το σχέδιο συγχώνευσης των δύο τραπεζών.

Οι γενικές συνελεύσεις των μετόχων των δύο τραπεζών ενέκριναν τη συγχώνευσή τους, δίνοντας εξουσιοδότηση στα διοικητικά τους συμβούλια να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για την ολοκλήρωση της συγχώνευσής τους και την κεφαλαιακή τους ενίσχυση.

Ποσοστό 98,06% των παρευρισκόμενων μετόχων της Eurobank και 99,95% της Alpha Bank -- στις έκτακτες και εξ' αναβολής συνελεύσεις -- ψήφισαν υπέρ της συγχώνευσης που ανακοινώθηκε από της διοικήσεις των δύο τραπεζών τον Αύγουστο.

Μετά την αύξηση κεφαλαίου ύψους 1,25 δις ευρώ και την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ύψους 500 εκατ. ευρώ, το Εμιράτο του Κατάρ θα είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος με ποσοστό 17% νέο χρηματοπιστωτικό όμιλο που θα δημιουργηθεί

Απαντώντας σε ερωτήσεις μετόχων της τράπεζας ο κ. Κωστόπουλος είπε ότι "δεν δώσαμε 'στραβά' δάνεια" και τα όποια προβλήματα οφείλονται στα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου και στις χρηματοδοτήσεις του δημόσιου τομέα" και πρόσθεσε: "Με τη συνένωση με τη Eurobank κάνουμε μία καινούργια αρχή και ελπίζω τώρα και με τη νέα κυβέρνηση, ίσως συμμαζευτούν λίγο τα πράγματα".

Αναφερόμενος στις τιμές των μετοχών της τράπεζας είπε ότι "δεν θα ξαναδούμε εύκολα να διαμορφώνονται στα υψηλά επίπεδα των προηγούμενων ετών", ενώ εκτίμησε ότι 'Θα πάψει πάντως αυτό το διεθνές κερδοσκοπικό παιχνίδι".

Ο κ.Κωστόπουλος σημείωσε, επίσης, ότι η συνένωση των δύο τραπεζών θα κάνει τη διαφορά στην Ελλάδα του αύριο, εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι θα καλυφθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, με την συμβολή και του Κατάρ.