ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιμένει η Κομισιόν για γραπτές εγγυήσεις

Επιμένει η Κομισιόν για γραπτές εγγυήσεις

Η Κομισιόν δεν κάνει πίσω για τις γραπτές εγγυήσεις που ζητά να παράσχει η Ελλάδα στους Ευρωπαίους ότι δεσμεύεται να μειώσει το χρέος της, ανεξάρτητα από το ποιος θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές.

"Το Eurogroup συνολικά περιμένει από την Ελλάδα, τις ελληνικές πολιτικές δυνάμεις, να παράσχουν σαφείς και αδιαμφισβήτητες δεσμεύσεις για εφαρμογή της συμφωνίας...και το περιμένουμε αυτό εγγράφως. Μιλάμε για ενυπόγραφη επιστολή", είπε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Amadeu Altafaj σε δημοσιογράφους.

"Θα πρέπει να πείσει τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας ότι υπάρχει ισχυρή βούληση και ότι θα επακολουθήσει αποφασιστική δράση από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί στις εκλογές που θα γίνουν στην Ελλάδα. Δεν λέμε με ποιο τρόπο ακριβώς θα πρέπει αυτό να διατυπωθεί εγγράφως, αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να πείσει όλους τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας".

Στο πλαίσιο αυτό με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jose Manuel Barroso και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Herman van Rompuy την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες.