ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΕΑ: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία πληρωμής του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης

ΚΕΑ: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία πληρωμής του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης

Εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης, ύψους 70.943.835,97 ευρώ για να προχωρήσει η καταβολή της πληρωμής μηνός Νοεμβρίου 2018 του ΚΕΑ στους δικαιούχους, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στους 318.615 δικαιούχους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, τα χρήματα θα πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς στις 27 Νοεμβρίου, ενώ θα είναι διαθέσιμα στους δικαιούχους την επομένη, δηλαδή στις 28 Νοεμβρίου.

Η πληρωμή όπως γίνεται κάθε φορά θα πραγματοποιηθεί από τις απογευματινές ώρες της προηγουμένης ημέρα και συγκεκριμένα στις 27 Νοεμβρίου.

Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στον λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί, χωρίς κανέναν περιορισμό, για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών. Κατά τον μήνα Νοέμβριο, θα πρέπει να υποβάλλουν ΝΕΑ ΑΙΤΗΣΗ όσοι δικαιούχοι είχαν υποβάλει τους μήνες Ιανουάριο – Απρίλιο 2018.

Διαβάστε επίσης: Κοινωνικό μέρισμα 2018: Πώς θα μοιραστεί φέτος - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι