Άκερμαν: H Ελλάδα κατέστρεψε τη φήμη της αγοράς ομολόγων!

Άκερμαν: H Ελλάδα κατέστρεψε τη φήμη της αγοράς ομολόγων!

Η συζήτηση για το ποιός ευθύνεται σχετικά με την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη επικεντρώνεται στην «κόντρα» πολιτικών – τραπεζιτών.

Ένας από τους πιο ισχυρούς εκπροσώπους του τραπεζικού κλάδου , ο επικεφαλής της Deutsche Bank, Γιόζεφ Άκερμαν δήλωσε ρητά ότι «πρωταρχικός ρόλος της ΕΚΤ δεν πρέπει να είναι η αγορά ομολόγων» των υπερχρεωμένων κρατών.

Επίσης με δηλώσεις του στην Γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, επισήμανε πως η τρέχουσα κρίση του ευρώ οφείλεται στα μεγάλα δημοσιονομικά ελλείμματα των χωρών και όχι στις τράπεζες, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι κατέστρεψε τη φήμη της αγοράς ομολόγων.

«Μέσω της Ελλάδας φθάρθηκε η φήμη της αγοράς κρατικών ομολόγων ως σταθερής και αξιόπιστης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο γερμανός τραπεζίτης.

Παράλληλα, ο Άκερμαν ζήτησε μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ τραπεζών και πολιτικών.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ τραπεζών και πολιτικών. Είμαστε στο ίδιο καράβι. Είμαστε τόσο εξαρτημένοι από εκείνους όσο είναι και αυτοί από εμάς».

Ο επικεφαλής της Deutsche Bank προειδοποίησε πως η κρίση θα επιδεινωθεί αν δεν αναδιαρθρωθούν τα χρέη της Ελλάδας. «Έχουμε κράτη που δεν είναι ικανά να διαχειριστούν το χρέος τους», σημείωσε.

Τέλος, αρνήθηκε τις κατηγορίες ότι η τρέχουσα κρίση προκλήθηκε από τις τράπεζες, λέγοντας ότι η ευθύνη βαραίνει τα κράτη που δεν μπορούν να διαχειριστούν τους προϋπολογισμούς τους.