ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurogroup: «Πράσινο φως» για τον Προϋπολογισμό του 2019 αλλά γρήγορες μεταρρυθμίσεις

Eurogroup: «Πράσινο φως» για τον Προϋπολογισμό του 2019 αλλά γρήγορες μεταρρυθμίσεις

Eurogroup | Ειδήσεις: Αποτιμώντας θετικάτις δημοσιονομικές επιδόσεις της Ελλάδας, το Eurogroup δεν έθεσε τη Δευτέρα (03/12/2018) κανένα θέμα για τηνακύρωση της μείωσης των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, κατά το πρώτο μέρος της συνεδρίασης του σημερινού Eurogroup, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε την πρώτη τριμηνιαία έκθεση ενισχυμένης μετα-προγραμματικής εποπτείας για την Ελλάδα. Ακολούθησε τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, ενώ δεν σημειώθηκε καμία παρατήρηση από άλλα κράτη μέλη.

«Υπήρξε θετική αποτίμηση της δημοσιονομικής πορείας», ανέφερε οι ίδιες πηγές.

Σε σχέση με τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες η έκθεση ενισχυμένης μετα-προγραμματικής εποπτείας καταγράφει καθυστερήσεις οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως: «Eπισημάνθηκαν οι περιοχές για τις οποίες η ελληνική πλευρά συνεχίζει να εργάζεται συστηματικά με ορίζοντα την επόμενη έκθεση στις 27 Φεβρουαρίου 2019».

Κατά τις ίδιες πηγές, και στο δεύτερο μέρος της συνεδρίασης του Eurogroup, που είχε ως θέμα τους προϋπολογισμούς των κρατών - μελών, δεν υπήρξε καμία αναφορά στον προϋπολογισμό της Ελλάδας, ενώ επισημάνθηκε ότι μετά το τέλος του προγράμματος η Ελλάδα είναι πλήρως ενσωματωμένη στην κανονική ευρωπαϊκή δημοσιονομική διαδικασία.

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό μέρισμα: Μέχρι την Παρασκευή θα ανοίξει η πλατφόρμα koinonikomerisma.gr (βίντεο)

«Θρίλερ» με την υπόθεση της 21χρονης φοιτήτριας: Κοντά στο δολοφόνο οι Αρχές - Η μαρτυρία - «φωτιά»