ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Όχι στην παρέμβαση της ΕΚΤ από την Μπούντεσμπανκ

Όχι στην παρέμβαση της ΕΚΤ από την Μπούντεσμπανκ

Αντίθετη με το ενδεχόμενο παρεμβάσεων της ΕΚΤ εμφανίστηκε η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας, που κάλεσε τις χώρες που αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα χρέους να εξυγιάνουν τα δημοσιονομικά τους.

Σύμφωνα με τη Bundesbank, «είναι ιδιαιτέρως σημαντικό οι εν λόγω χώρες της ευρωζώνης να λάβουν άμεσα και αποφασιστικά μέτρα για να αποφευχθεί η περαιτέρω απώλεια της εμπιστοσύνης στα δημοσιονομικά τους και να ανακτήσουν την χαμένη ανταγωνιστικότητά τους».

Σε έκθεσή της, η γερμανική Κεντρική Τράπεζα επισημαίνει ότι η ανάγκη για μεταρρυθμίσεις γίνεται όλο και πιο επιτακτική, λόγω των προβλημάτων που δημιουργεί η κρίση στην οικονομική ανάπτυξη.

Την ίδια ώρα, δυσοίωνες είναι οι εκτιμήσεις για την οικονομία της Γερμανίας, όπου η ανάπτυξη ενδέχεται να είναι οριακή το 2012.

«Η γερμανική οικονομία πιθανώς να μπει σε επικίνδυνα οικονομικά νερά τους επόμενους μήνες», αναφέρει η έκθεση, ενώ ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης αναμένεται ότι θα ανέλθει στο 0,5%-1% στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για θετικό ρυθμό ανάπτυξης 1%.