ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρομπάι: Πιθανή η εκταμίευση της 6ης δόσης στα τέλη Νοεμβρίου

Ρομπάι: Πιθανή η εκταμίευση της 6ης δόσης στα τέλη Νοεμβρίου

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να εκταμιευτεί η έκτη δόση, ύψους 8 δισ. ευρώ στα τέλη του Νοεμβρίου, οπότε και έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση του Eurogroup άφησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

Λίγο μετά τη συνάντησή του με το Λουκά Παπαδήμο, ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το Eurogroup θα είναι σε θέση να αποφασίσει για την εκταμίευση της έκτης δόσης στην επόμενή του συνεδρίαση».

Επίσης, ο πρόεδρος της ΕΕ επεσήμανε ότι όλα τα πολιτικά κόμματα της Ελλάδος θα πρέπει να στηρίξουν τους στόχους και τις αποφάσεις της κυβέρνησης και κάλεσε τους ευρωπαϊκούς θεσμούς να πράξουν αυτά που τους αναλογούν, απευθυνόμενος εμμέσως πλην σαφώς στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

«Όσον αφορά την ευρύτερη κατάσταση στην ευρωζώνη, είναι ξεκάθαρο ότι διανύουμε μια δύσκολη περίοδο. Όλοι οι θεσμοί της ΕΕ θα πρέπει να κάνουν ότι μπορούν με βάσει τις δυνάμεις τους και με πλήρη σεβασμό στις αρμοδιότητές τους, να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη, τη σταθερότητα, την ανάπτυξη και την απασχόληση», δήλωσε χαρακτηριστικά.