ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αντίστροφη μέτρηση: Τι έχουμε να πληρώσουμε μέσα στις επόμενες έξι ημέρες

Αντίστροφη μέτρηση: Τι έχουμε να πληρώσουμε μέσα στις επόμενες έξι ημέρες

ΕΝΦΙΑ και τέλη κυκλοφορία έρχονται να επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του προϋπολογισμού

Βαθιά το χέρι στην τσέπη βάζουν αυτές τις ημέρες οι φορολογούμενοι. Και αυτός ο μήνας αποδεικνύεται «πρωταθλητής» φορολογικών βαρών, με δεύτερο πιο «βαρύ» φορολογικό μήνα τον Σεπτέμβριο, αφού οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν στην εφορία 5,6 δισ. και 5,5 δισ. ευρώ αντίστοιχα.

Μέσα στις επόμενες έξι ημέρες πρέπει να πληρώσουμε τα εξής:

ΕΝΦΙΑ:

Μέχρι Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει οι ιδιοκτήτες των ακινήτων να εξοφλήσουν την τέταρτη δόση για τον ΕΝΦΙΑ. Υπενθυμίζεται ότι, οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που δεν έχουν εξοφλήσει εφάπαξ τον ΕΝΦΙΑ για το 2018 τον καταβάλουν σε πέντε δόσεις (28 Σεπτεμβρίου, 31 Οκτωβρίου, 30 Νοεμβρίου, 31 Δεκεμβρίου και 31 Ιανουαρίου).

Τέλη κυκλοφορίας:

Μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας που όπως φαίνεται δεν θα έχουν κάποια αλλαγή σε σχέση με αυτά που πλήρωσαν πέρυσι οι φορολογούμενοι. Η πληρωμή γίνεται ηλεκτρονικά.

Κατάθεση πινακίδων:

Η κατάθεση των πινακίδων προκειμένου το όχημα να τεθεί σε καθεστώς ακινησίας, γίνεται στη Δ.Ο.Υ ενώ για να γίνει αποδεκτή η αίτηση θα πρέπει να έχουν εξοφληθεί τα τέλη κυκλοφορίας του οχήματοβ για όλα τα προηγούμενα έτη. Και φέτος, δεκάδες χιλιάδες θα είναι οι σχετικές αιτήσεις ακινητοποίησης.

Διαβάστε επίσης:

Όρια ηλικίας συνταξιοδότησης: Αλλάζουν όλα από το 2019 - Ποιοι πρέπει να βγουν πρόωρα

Δεύτερη ευκαιρία για ρύθμιση οφειλών σε 12 έως 24 δόσεις - Πώς μπορείτε να υποβάλετε ξανά αίτηση