ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέλη κυκλοφορίας 2019: Απομένουν οκτώ ημέρες για την πληρωμή τους μετά την παράταση

Τέλη κυκλοφορίας 2019: Απομένουν οκτώ ημέρες για την πληρωμή τους μετά την παράταση
Λήγει στις 11 Ιανουαρίου η παράταση που δόθηκε στους οδηγούς για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2019.Όσοι δεν πληρώσουν εντός της προθεσμίας, θα κληθούν να καταβάλλουν διπλάσια ποσά.

Αρκετοί ήταν και φέτος οι οδηγοί που επέλεξαν να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματός τους για να γλιτώσουν από την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, το τεκμήριο αλλά και το φόρο πολυτελούς διαβίωσης ο οποίος επιβάλλεται στους έχοντες Ι.Χ. άνω των 1.928 κυβικών.

Ωστόσο, όσοι έχουν ήδη θέσει το αυτοκίνητό τους σε ακινησία ή σκοπεύουν να το κάνουν για να τις πάρουν πίσω λίγο αργότερα -στη διάρκεια του έτους για ένα μήνα ή τρεις μήνες ή μέχρι το τέλος του 2019- θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι το μέτρο αυτό δεν ισχύει για το τρέχον έτος.

Τα τελευταία χρόνια οι «πινακίδες με το μήνα» καθιερώνονται με τροπολογία, η οποία συνήθως ψηφίζεται το δίμηνο Απριλίου- Μαΐου. Η τελευταία αντίστοιχη τροπολογία για το 2018 είχε κατατεθεί στις αρχές περασμένου Μαΐου και είχε ισχύ μόνο για το συγκεκριμένο έτος. Έτσι, το 2019 θα πρέπει να ψηφιστεί νέα διάταξη, κάτι που μάλλον δεν θα ισχύσει.

Διαβάστε επίσης: Συντάξεις Φεβρουαρίου 2019: Δείτε ΕΔΩ τις ημερομηνίες πληρωμής για όλα τα Ταμεία