ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στη γραμμή της Γερμανίας για το ευρωομόλογο και οι Ολλανδοί

Στη γραμμή της Γερμανίας για το ευρωομόλογο και οι Ολλανδοί

Κατά των ευρωομολόγων τάχθηκε ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Γιαν Κις ντε Γέγκερ, για τα οποία υποστήριξε ότι θα επιδεινώσουν την κρίση σε ανακοίνωση που εξέδωσε, συντασσόμενος με τη γραμμή της Γερμανίας.

«Τα ευρωομόλογα δεν είναι η μαγική λύση για την παρούσα κρίση και θα μπορούσαν μάλιστα να την επιτείνουν. Μολονότι δεν αποκλείω μακροπρόθεσμα την έκδοση ευρωομολόγων, θα πρέπει το κάθε πράγμα να γίνεται στον καιρό του και αυτό σημαίνει να εφαρμόσουμε έναν αυστηρό έλεγχο και δημοσιονομική πειθαρχία», αναφέρει η ανακοίνωση του Ολλανδού υπουργού.

Μάλιστα, ο ντε Γέγκερ θα συναντηθεί την Παρασκευή στο Βερολίνο με τον Γερμανό και τον Φινλανδό ομόλογό του, ώστε να καθορίσουν μια «κοινή στάση».

Την ίδια άποψη, ότι τα ευρωομόλογα είναι η «χειρότερη λύση», εξέφρασε και η Ομοσπονδία ιδιωτικών τραπεζών της Γερμανίας (BdB).

«Κανένα από τα μοντέλα που παρουσιάστηκαν σήμερα στην Πράσινη Βίβλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν πείθει», είπε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Αντρέας Σμιτς.

«Τα ευρωομόλογα είναι η χειρότερη λύση. Με αυτά, θα μπαίναμε σε μια ευρωπαϊκή κοινότητα με απεριόριστες εγγυήσεις» μεταξύ των χωρών, προσέθεσε.