ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΑΕΔ: Δείτε τα αποτελέσματα για τις 5.500 θέσεις στο δημόσιο

ΟΑΕΔ: Δείτε τα αποτελέσματα για τις 5.500 θέσεις στο δημόσιο
photo: pixabay/αρχείο

Στη δημοσιότητα είναι ο πίνακας κατάταξης για το πρόγραμμα «5.500 νέοι επιστήμονες για τη θεσμική αναβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών».

Πιο συγκεκριμένα, αναρτήθηκαν στο site του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) τόσο ο οριστικός πίνακας κατάταξης ανέργων, όσο και ο πίνακας αποκλειόμενων για το πρόγραμμα «5.500 νέοι επιστήμονες για τη θεσμική αναβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών» που υλοποιείται από τον ΟΑΕΔ.

Η κατάρτιση και των δύο πινάκων πραγματοποιήθηκε με βάση τα κριτήρια της αντίστοιχης δημόσιας πρόσκλησης Νο 11/2018, όπως αυτή είχε εγκριθεί από το ΑΣΕΠ, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ.

To πρόγραμμα απευθύνεται σε άνεργους πτυχιούχους ανώτατων εκπαιδευτικών και τεχνολογικών ιδρυμάτων ηλικίας 22-29 ετών σε υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς, με διάρκεια 12 μηνών και συνολικό προϋπολογισμό 90.000.000 ευρώ.

Στόχος του προγράμματος είναι:

α) Η άμεση απόκτηση εργασιακής εμπειρίας των νέων πτυχιούχων στο επιστημονικό αντικείμενο,

β) η θεσμική αναβάθμιση του Δημοσίου μέσω συγκεκριμένων project που εκτελεί υψηλά καταρτισμένο νέο εργατικό δυναμικό και

γ) η αντιμετώπιση του φαινομένου της διαρροής του επιστημονικού δυναμικού νεαρής ηλικίας σε άλλες χώρες προς αναζήτηση εργασίας.

Οι ακαθάριστες μηνιαίες αμοιβές των ωφελουμένων ορίζονται:

α) Για την κατηγορία ΠΕ έως τα 1.040 ευρώ,

β) για την κατηγορία ΤΕ έως τα 990 ευρώ, ενώ για ωφελούμενους, οι οποίοι διαθέτουν μεταπτυχιακό τίτλο ή διδακτορικό δίπλωμα, οι ανωτέρω αποδοχές προσαυξάνονται μηνιαίως κατά 50 ευρώ ή 100 ευρώ, αντίστοιχα.

Με δράσεις όπως η ψηφιοποίηση του αρχείου του ΕΦΚΑ, η εκπόνηση μελετών αναβάθμισης και περιβαλλοντικής βελτίωσης των νοσοκομείων της χώρας, αλλά και ο σχεδιασμός και υλοποίηση παρεμβάσεων ατομικής και ομαδικής συμβουλευτικής για νέους στις φυλακές, το πρόγραμμα αξιοποιεί ένα νέο επιστημονικό δυναμικό σε θέσεις και δράσεις με άμεσα θετικό κοινωνικό αποτύπωμα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται σχετικά στο http://www.oaed.gr

Σχετικές ειδήσεις