ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αποκάλυψη: Έγγραφο «βόμβα» για τα αναδρομικά

Αποκάλυψη: Έγγραφο «βόμβα» για τα αναδρομικά
Η κυβέρνηση «έκρυβε» τα αναδρομικά των συνταξιούχων

Από το 2017 έχει αναγνωρίσει ο ΕΦΚΑ ότι ορθώς τα δικαστήρια συντάσσονται με τις αποφάσεις του ΣτΕ, του 2015, βάσει των οποίων κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι μειώσεις στις συντάξεις και η κατάργηση των δώρων, όπως προκύπτει από το πρακτικό που αποκαλύπτει η «δημοκρατία». 

Με το εν λόγω έγγραφο, το οποίο φέρει την υπογραφή του πρώην διοικητή Αθ. Μπακαλέξη, επιστράφηκαν αναδρομικά και δεν ασκήθηκε αίτηση αναίρεσης επί της απόφασης με την οποία είχε δικαιωθεί ο συνταξιούχος.

Αν και η κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης που υλοποίησαντα Μηνημόνια κάνουν ότι «δεν είδαν, δεν άκουσαν και δεν ξέρουν» σε σχέση με την κατάργηση των δώρων και τις περικοπές στις συντάξεις (με τους νόμους του 2012) τις οποίες η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Εποικρατείας ΣτΕ έκρινε ως αντισυνταγματικές, εδώ και δύο χρόνια η διοίκηση του ΕΦΚΑ έχει αναγνωρίσει ότι δεν υφίσταται λόγος άσκησης αιτήσεων, καθώς και ότι όσα παράνομα περικόπηκαν πρέπει να επιστραφούν.

Το συμπέρσαμα αυτό προκύπτει από τις πρώτες αναλύσεις νομικών επί του πρακτικού της Τριμελούς Επιτροπής (αποτελείται από μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους), το ποίο αποκαλύπει η «δημοκρατία». Με το πρακτικό αυτό, το οποίο έχει υπογράψει ο πρών διοικητής του ΕΦΚΑ Αθανάσιος Μπακαλέξης, με ημερομηνία 24 Νοεμβρίου 2017 (στα μέσα του 2018 αντικαταστάθηκε από τον κ. Λάμπρο Σέμπο) αποφασίστηκε να μην ασκηθεί αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, με την οποία δικαιωνόταν συνταξιούχος νομικός, ο οποίος είχε προφύγει κατά των περικοπών που πραγματοποιήθηκαν με το νόμο 4093/12.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Με το περιεχόμενο του πρακτικού συμφώνησαν όλα τα μέλη της Τριμελούς Επιτροπής και εγκρίθηκε από τον πρων Διοικητή του ΕΦΚΑ κ. Μπακαλέξη.

Στον εν λόγω συνταξιούχο επιστράφηκαν 760 ευρώ για την περίοδο από 1ης Ιανουαρίου έως 30 Νοεμβρίου 2013. Με ανάλογο πρακτικό, στις 7 Μαϊου 2018, αναγνωρίστηκε ότι ο ΕΦΚΑ και το ΕΤΕ -ΑΕΠ υποχρεούνταν να καταβάλλουν σε δύο συνταξιούχους που δικαιώθηκαν από το Πρωτοδικείο Αθηνών τα ποσά των 3.386,54 ευρώ και 2.323,12 ευρώ καθώς και 3.386,46 και 1.818,18 ευρώ αντίστοιχα. Μάλιστα, στα αναδρομικά για το χρονικό διάστημα από την 1η Ιουλίου μέχερι9 και 28 Δεκεμβρίου 2015 μπήκε τόκος 6%.

Διαβάστε επίσης: Αναδρομικά: Μέχρι πόσες συντάξεις μπορείτε να διεκδικήσετε - Αναλυτικοί πίνακες

Σχετικές ειδήσεις