ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νόμος Κατσέλη: Τι θα γίνει από την Παρασκευή με την α' κατοικία - Αγωνία για τους δανειολήπτες

Νόμος Κατσέλη: Τι θα γίνει από την Παρασκευή με την α' κατοικία - Αγωνία για τους δανειολήπτες
Προστασία πρώτης κατοικίας: Τι θα γίνει με τους υπερχρεωμένους δανειολήπτες
pixabay

Λήγει ο νόμος για την προστασία, συνεχίζεται το παζάρι της κυβέρνησης με τράπεζες-δανειστές

Στο «κόκκινο» χιλιάδες δανειολήπτες, καθώς σε τρεις μέρες λήγει η ισχύς του νόμου Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας και οι ίδιοι μαζί με τα σπίτια τους θα βρεθούν «επί ξύλου κρεμάμενοι». Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», η ηλεκτρονική πλατφόρμα των τραπεζών στις οποίες ουσιαστικά ανατίθεται στο εξής η διαχείριση αυτού του κορυφαίου κοινωνικού και οικονομικού προβλήματος δεν πρόκειται να είναι έτοιμη πριν από τον προσεχή Ιούνιο.

Και αυτό που συζητείται είναι μία άτυπη ανακωχή ως τότε εκ μέρους των τραπεζών, προκειμένου να ανασταλούν οι πλειστηριασμοί. Στο μεταξύ, σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, μαίνεται παρασκηνιακά το παζάρι της κυβέρνησης με το μέτωπο των δανειστών-τραπεζιτών, οι οποίοι πιέζουν για ακόμα μεγαλύτερες παραχωρήσεις ώστε να περιοριστεί δραστικά το πεδίο εφαρμογής της προστασίας και να χαμηλώσουν περαιτέρω τα όρια.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Και αυτό, παρά το γεγονός ότι έχουν ήδη πετύχει με την εισαγωγή του «κόφτη» των 130.000 ευρώ για το υπόλοιπο του δανείου, στο οποίο θα περιληφθούν και οι τόκοι εξαμήνου, να περιοριστεί σημαντικά ο τελικός αριθμός των δικαιούχων. Οι δανειστές επιμένουν να περιληφθούν στον νέο νόμο τα ενυπόθηκα επιχειρηματικά δάνεια, ενώ αποδέχτηκαν με βαριά καρδιά την ένταξη των 155.000 περιπτώσεων που η υπόθεσή τους εκκρεμεί στα Ειρηνοδικεία.

Οι τραπεζίτες απέκτησαν δικαίωμα πρόσβασης στους εν λόγω φακέλους και στα οικονομικά δεδομένα των δανειοληπτών. Οι πληροφορίες εμφανίζουν την κυβέρνηση ανέτοιμη να παρουσιάσει ολοκληρωμένη πρόταση, καθώς ουσιώδεις τεχνικές λεπτομέρειες παραμένουν αδιευκρίνιστες.

Διαβάστε επίσης:

Αναδρομικά συνταξιούχων: Πώς θα πάρετε πίσω τα χρήματά σας - Βήμα προς βήμα η διαδικασία

Συντάξεις Μαρτίου 2019: Εβδομάδα πληρωμών - Δείτε τις ημερομηνίες για όλα τα Ταμεία

Σχετικές ειδήσεις