ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο Πετρέλαιο: Δείτε ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο Πετρέλαιο: Δείτε ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύθηκε Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία καθορίζονται οι δικαιούχοι για τη διαδικασία επιστροφής για το 2011, του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) του πετρελαίου που χρησιμοποιείται από τους αγρότες.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ:

  • Δικαιούχα πρόσωπα για την επιστροφή του Ε.Φ.Κ. του πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL) κινητήρων με συντελεστή εικοσιένα (21) ευρώ ανά χιλιόλιτρο που χρησιμοποιείται αποκλειστικά στη γεωργία για την εκτέλεση εργασιών με μηχανοκίνητα μέσα, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 5, του άρθρου 78 του Ν.2960/01 όπως ισχύει, είναι τα πρόσωπα που προσδιορίζονται ως γεωργοί, με βάση τις αιτήσεις−δηλώσεις τους για την ενιαία ενίσχυση, οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) (ενεργοί – συνταξιούχοι) και τα στοιχεία των οποίων είναι καταχωρημένα στη κεντρική βάση δεδομένων του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σύμφωνα με το συνημμένο Παράρτημα I της παρούσης, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος αυτής.
    Δικαιούχα πρόσωπα για την επιστροφή του Ε.Φ.Κ. είναι και τα νομικά πρόσωπα, που προσδιορίζονται με βάση τα άρθρα 4 και 7 της με αριθ. 233746/3996/24−04−2003 κοινής υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ Β΄/538/05−05−2003) και τα στοιχεία των αιτήσεων−δηλώσεων τους για την ενιαία ενίσχυση, όπως είναι καταχωρημένα στη κεντρική βάση δεδομένων του ΟΠΕΚΕΠΕ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
  • Στον όρο γεωργία συμπεριλαμβάνονται οι αγροτικές δραστηριότητες, οι κατηγορίες των οποίων αναφέρονται στα Παραρτήματα ΙΙ και ΙΙΙ, τα οποία αποτελούν επίσης αναπόσπαστο μέρος της παρούσης.
  • Δικαιούχοι για την επιστροφή του ΕΦΚ του πετρελαίου κινητήρων, είναι επίσης πρόσωπα ή συνεταιρισμοί που χρησιμοποίησαν εντός της χρονικής περιόδου 01−01−2010 έως και 31−12−2010 το ως άνω πετρέλαιο για τη λειτουργία αντιπαγετικών ανεμιστήρων.
  • Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης: Αποκάλυψη - «βόμβα» Κεχαγιόγλου στο Newsbomb.gr για το μοντέλο με την κοκαΐνη λίγο πριν τη δίκη

Σχετικές ειδήσεις