ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα Χανιά πραγματοποιήθηκε η 3η Εσπερίδα Logistics

Στα  Χανιά πραγματοποιήθηκε η 3η Εσπερίδα Logistics

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η 3η ανοικτή εσπερίδα στα Χανιά με θέμα «LOGISTICS, ασπίδα προστασίας στο κόστος των επιχειρήσεων».


Τη διοργάνωση ανέλαβαν η Κρητική Εταιρεία Logistics (Logistics Association of Crete - LAC) και η Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Logistics Management Ελλάδος (ΙΛΜΕ) και της Κυπριακής Εταιρεία Logistics (CLA).

Η εσπερίδα, η οποία είχε ελεύθερη είσοδο πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Χανίων , Νικολάου Πλαστήρα, (Μουρνιές) την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011 στις 17:30μμ.

ginnnnnn_073


Η θεματολογία του συνεδρίου ήταν εξαιρετικά πλούσια ενώ κάλυψε τις σημερινές ανάγκες των επιχειρήσεων και κατέδειξε τις τάσεις της αλλαγής που πρέπει να ακολουθήσουν οι επιχειρήσεις της Κρήτης.

papa



Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο πρόεδρος της Κρητικής Εταιρείας Logistics ο οποίος έδωσε τις διαστάσεις των Logistics και τη σημερινή τους εφαρμογή μέσα από βέλτιστες και ορθές πρακτικές δίνοντας παράλληλα το στίγμα και την προοπτική της εμπλοκής των Logistics στην ανάπτυξη της οικονομίας της Κρήτης.

Επίσης ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Επιχειρήσεων Διαμεταφοράς (ΠΕΕΔ) κ. Σιαμάς Ιωάννης εστίασε στη σχέση του κόστους και των ωφελημάτων που προκύπτουν από την συνολική λειτουργία των Logistics θέτοντας παράλληλα ερωτήματα γύρω από τη συμπεριφορά του κόστους.

suned


Ο πρόεδρος του ILME (Ινστιτούτο Logistics Management Ελλάδος) επεσήμανε από την πλευρά του την ανάγκη αλλαγής με γρήγορους ρυθμούς για να προσαρμοσθούν οι επιχειρήσεις στις σημερινές συνθήκες λόγω της οικονομικής κατάστασης και του έντονου ανταγωνισμού. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε σε δύο συνεδρίες.

Η πρώτη Συνεδρία την οποία συντόνισε ο κ. Σαρρής Γιώργος, δ/ντής ΕΕΔΕ Κρήτης κάλυψε την ενότητα αποθήκη με προσανατολισμό στη λήψη αποφάσεων για μείωση κόστους.

xania



Περιέλαβε ομιλίες όπως: «η επιλογή κατάλληλου ανυψωτικού μηχανήματος και διαδικασίες συντήρησης & σχεδιασμός αποθηκευτικών χώρων»από τον κ. Γιώργο Μαυραντωνάκη δ/ντή πωλήσεων Κρήτης της ΤOYOTA material handling,
«οργάνωση και διαχείριση αποθήκης» από τον κ. Τσόγκα Βασίλη πολιτικό μηχανικό , δ/ντή της ERG Storage Systems εστιάζοντας κυρίως σε αυτοματισμούς που βελτιώνουν τις ροές οργάνωσης, «αποθήκες ψυχόμενου και ξηρού φορτίου για μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Κρήτης» από τον κ. Τιτόπουλο Παντελή γενικό δ/ντή της ΒΙΕΜΕΤ ομίλου επιχειρήσεων ΤΙΤΟΠΟΥΛΟΣ εστιάζοντας με τη σειρά του στο τι χρειάζεται να προσέξει η επιχείρηση της Κρήτης σχετικά με την οργάνωση των ψυχόμενων αποθηκών για την καλύτερη προστασία της επένδυσης, «15 καινοτομίες κέντρου διανομής αλυσίδας τροφίμων» από τον κ. Χαρωνίτη Γιώργο γενικό δ/ντη της Business Concept supply chain ο οποίος παρουσίασε τις ιδιεταιρότητες σχεδιασμού, τους αυτοματισμοόυς και τις καινοτομίες του νέου κέντρου διανομής της Μασούτης στην Β. Ελλάδα, ο «Παγκόσμιος Οργανισμός GS1 αρωγός στον εκσυγχρονισμό μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Κρήτη» από τον κ. Δημητρακόπουλο Γιώργο τεχνικό σύμβουλο του νεοϊδρυθέντος GS1 Association Greece σε μία εντυπωσιακή παρουσίαση ανέδειξε την εξαγωγική προοπτική που προσφέρει στις επιχειρήσεις της Κρήτης το σύστημα GS1.

Συντονιστής της δεύτερης συνεδρίας ήταν ο κ. Δημήτρης Παπασωτηρίου με την ιδιότητα του προέδρου της Κυπριακής εταιρείας Logistics και ο οποίος έδωσε έμφαση σε τεχνολογίες υψηλής αποδοτικότητας καθώς και στην ασφάλεια της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Η συνεδρία αυτή περιέλαβε ομιλίες όπως: «φάρμακο και Logistics το case study του ΣΥ.ΦΑ.Χ» από τον κ. Σημαντηράκη Γιάννη γενικό Δ/ντή του ΣΥ.ΦΑ.Χ ο οποίος με γλαφυρό τρόπο παρουσίασε σε video την λειτουργία των logistics του ΣΥ.ΦΑ.Χ. δίνοντας την τεχνολογική διάσταση της λειτουργίας τους, «πρακτικές ασφαλούς εργασίας στην εφοδιαστική αλυσίδα» από τον κ. Ασπιρτάκη Ιωάννη μηχανολόγο μηχανικό MSc επιστημονικό, υπεύθυνο ασφάλειας της ErgoProlipsis εστιάζοντας στο πως οι σύγχρονες αντιλήψεις και τεχνολογίες μπορούν να μειώσουν την επικινδυνότητα στη λειτουργία των Logistics.

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του κ. Δημήτρη Παπασωτηρίου με θέμα «αξιολογώντας τον οδηγό στην επιχείρηση – ολοκληρωμένα & χαμηλού κόστους μηχανογραφημένα συστήματα αξιολόγησης προσωπικού» ο οποίος είναι σύμβουλος οργάνωσης Logistics επιχειρήσεων και παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο εργαλείο - σύστημα αξιολόγησης των οδηγών το οποίο ενσωματώνει διαστάσεις αξιολόγησης, κριτήρια αξιολόγησης, ποσοτικές εκτιμήσεις για κάθε κριτήριο καθώς επίσης διαγραμματικές απεικονίσεις συνολικών και κατά διάσταση αποτελεσμάτων συνδεόμενο με περιγραφές θέσεων εργασίας.

suned_2



Αξίζει να σημειωθεί πως στο συνέδριο συμμετείχαν περισσότεροι από 80 σύνεδροι.

Χορηγοί στην εσπερίδα ήταν οι εταιρείες: συνεταιρισμός φαρμακοποιών Χανίων (ΣΥ.ΦΑ.Χ.), η ΒΙΕΜΕΤ όμιλος ΤΙΤΟΠΟΥΛΟΥ, η ΤΟΥOΤΑ material handling, η ERG storage systems, η Business Concept supply chain, η Γιανναράκης Αντώνης ΕΠΕ, η Εργοπρόληψης, ενώ υποστηρικτές της εσπερίδας ήταν οι οργανισμοί: Περιφέρεια Κρήτης, Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), το Ινστιτούτο Logistics Management Ελλάδος (ΙLΜΕ), η Κυπριακή Εταιρεία Logistics (CLA), ο GS1 Association Greece αποκλειστικός συνεργάτης του παγκόσμιου οργανισμού GS1. Χορηγοί επικοινωνίας τα περιοδικά Supply Chain & Logistics, Logistics Management, car & truck, Cargo Plus η οικονομική εφημερίδα Κέρδος, η εταιρεία νοηSYS.

Δεξίωση παρατέθηκε από τους διοργανωτές της εκδήλωσης στην ταβέρνα «Λεβέντης» όπου οι σύνεδροι γνώρισαν την Κρητική φιλοξενία και τους παραδοσιακούς κρητικούς μεζέδες.