ΟΑΕΔ: Αίρονται οι υποθήκες δανειοληπτών της Εργατικής Κατοικίας

Newsbomb

ΟΑΕΔ: Αίρονται οι υποθήκες δανειοληπτών της Εργατικής Κατοικίας
Τη μέριμνα και ευθύνη για τα έγγραφα την έχει αποκλειστικά ο δικηγόρος του δικαιούχου

O ΟΑΕΔ, ως καθολικός διάδοχος του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) προχωρά στην άρση υποθηκών και προσημειώσεων δανειοληπτών του Οργανισμού.

Μάλιστα, εξέδωσε και οδηγό για το πώς θα προχωρήσουν οι δικηγόροι των δικαιούχων και οι συμβολαιογράφοι στην άρση των προσημειώσεων για τις δικάσιμες Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου 2019.

«Ο τ. ΟΕΚ προς εξασφάλιση των απαιτήσεών του, ενέγραφε υποθήκες με δανειστικά συμβολαιογράφων και προσημειώσεις υποθηκών με δικαστικές αποφάσεις. Τα βάρη αυτά αίρονται με τον τρόπο που εγγράφηκαν.Επί των υποθηκών αναλαμβάνει αποκλειστικά συμβολαιογράφος ενώπιον του Προϊσταμένου ΚΠΑ2 ΟΑΕΔ, στην περιφέρεια του οποίου βρίσκεται το υποθηκοφυλακείο που ενεγράφη η υποθήκη», αναφέρεται στη σχετική οδηγία.

Για τις προσημειώσεις

Εκτός Αττικής: τυπική αντιδικία με κοινοποίηση στον «αντίδικο» ΟΑΕΔ που διασταυρώνει τα στοιχεία και εφόσον το δάνειο έχει εξοφληθεί δεν παρίσταται. Να μη ζητηθεί δικαστική δαπάνη.

Στην Αθήνα: γίνεται κατάθεση αιτήσεως με γραμμάτιο ΔΣΑ και ορισμός δικασίμου.

Στον Πειραιά: κατευθείαν κατάθεση και συζήτηση την ίδια ημέρα.

Τη μέριμνα και ευθύνη για τα έγγραφα την έχει αποκλειστικά ο δικηγόρος του δικαιούχου, η παράσταση του οποίου είναι υποχρεωτική από την Δικονομία.

Ο Δικαστής θα ζητήσει την απόφαση εγγραφής προσημείωσης με τόμο και αριθμό. Στις υπό κτηματογράφηση περιοχές, ο δικαστής θα ζητήσει έγγραφο του Γραφείου Κτηματογράφησης με αριθμό ΚΑΕΚ.

Αν λειτουργεί κανονικά κτηματολόγιο ζητεί έγγραφο με ΚΑΕΚ.

Ορισμένοι δικαστές ζητούν περιγραφή του ακινήτου, ενώ άλλοι δεν ζητούν.

Ο δικηγόρος ΟΑΕΔ δεν θα ζητήσει τίποτε σχετικό. Θα ταυτοποιήσει το πρόσωπο του αιτούντος με το πρόσωπο του αναφερομένου στο απόσπασμα πρακτικού ΔΣ/ΟΑΕΔ το οποίο παραδόθηκε στον δικαιούχο.

Πρέπει να το έχετε ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ μαζί σας, άλλως δεν προχωρεί η διαδικασία.

Συνιστάται να έχετε επίσης μαζί σας και αντίγραφα του σχεδίου της δικαστικής απόφασης που θα έχετε ετοιμάσει για την άρση της προσημείωσης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Προσοχή! Αυτές είναι οι νέες ταυτότητες - Πόσο θα μας κοστίσουν (pics)

Απίστευτη φωτογραφία: Δείτε το πρωινό ενός Έλληνα, ενός Γερμανού και ενός Άγγλου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved