ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα παιδιού 2019: Σήμερα η πληρωμή της α’ δόσης (ΟΠΕΚΑ)

Επίδομα παιδιού 2019: Σήμερα η πληρωμή της α’ δόσης (ΟΠΕΚΑ)

Επίδομα παιδιού 2019: Το απόγευμα της Παρασκευής 29 Μαρτίου, αρχίζει η καταβολή της πρώτης δόσης του 2019 στους δικαιούχους του επιδόματος παιδιού, η οποία θα ολοκληρωθεί το πρωί της Δευτέρας, 1η Απριλίου.

Η πρώτη δόση του 2019 για το επίδομα παιδιού αφορά τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Προνοιακών Παροχών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Ειδικότερα, στην εν λόγω πληρωμή θα καταβληθεί, μετά τους αναγκαίους συμψηφισμούς, σε 621.581 οικογένειες συνολικό ποσό, ύψους 128,24 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για δικαιούχους που υπέβαλαν τις αιτήσεις τους από τις 7 έως και τις 26 Μαρτίου στη νέα αναβαθμισμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αίτησης Α21 και δικαιούνται το επίδομα παιδιού με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που δηλώθηκαν στο φετινό Α21 και το συνολικό οικογενειακό εισόδημα που είχαν το φορολογικό έτος 2017 (περυσινή φορολογική δήλωση).

Από σήμερα, Παρασκευή, 29 Μαρτίου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 θα είναι εκ νέου διαθέσιμη για όλους όσοι επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για το 2019. Αιτήσεις Α21 για το επίδομα παιδιού 2019 θα υποβάλλονται διαρκώς, όπως και πέρυσι, μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου 2020. Οι καταβολές θα είναι διμηνιαίες, όπως και το 2018. Τα δικαιούμενα ποσά θα καταβάλλονται αναδρομικά για το 2019, όποτε κι αν υποβάλλουν οι δικαιούχοι την αίτησή τους έως και τις 15 Ιανουαρίου 2020, όπως έγινε και πέρυσι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης τρέχοντος έτους ή τροποποιητική αυτής, το ποσό του επιδόματος επανυπολογίζεται αυτόματα με βάση το εισόδημα και δεν απαιτείται υποβολή εκ νέου αίτησης Α21. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος έλαβε διαφορετικό ποσό επιδόματος από αυτό που δικαιούται, τότε αυτό συμψηφίζεται αυτεπάγγελτα με το ποσό των επόμενων πληρωμών.

Διαβάστε επίσης:

MasterChef: Βρισιές και «χώσιμο» στην Σπυριδούλα - «Δεν είναι γλυφτρόνι, είναι χλαπάτσα» (pics)

Έβαλαν κάμερα στο δωμάτιο του μωρού τους - Έπαθαν ΣΟΚ όταν είδαν τι είχε καταγράψει (pics)

Σχετικές ειδήσεις