ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εντάσσεται στο ΕΣΠΑ η προστασία του ποταμού Σοφαδίτη

Εντάσσεται στο ΕΣΠΑ η προστασία του ποταμού Σοφαδίτη

O περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός αποφάσισε σήμερα στην ένταξη ενός έργου στο ΕΣΠΑ «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Χωρικής Ενότητας Θεσσαλίας».


Ειδικότερα, αποφασίστηκε η ένταξη στον Άξονα Προτεραιότητας 4 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα ζωής στη Θεσσαλία», Κωδικό Θεματικής Προτεραιότητας 53 «πρόληψη κινδύνων» του έργου «Προστασία -διευθέτηση κοίτης Σοφαδίτη πόταμου», προϋπολογισμού 1.820.000 ευρώ. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) και δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Σοφάδων.

Χαρακτηριστικά ο κ. Αγοραστός δήλωσε: «Το έργο αυτό είναι σημαντικής αξίας για τους Σοφάδες. Αφενός μεν προστατεύεται η κοίτη του ποταμού και αφετέρου θωρακίζεται ο οικισμός από πλημμυρικά φαινόμενα. Έτσι επιτυγχάνεται η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, αλλά και η προστασία του περιβάλλοντος».

Πολύ σύντομα αναμένεται να δημοπρατηθεί το έργο, αφού βέβαια ολοκληρωθεί η διαδικασία ένταξής του στο πρόγραμμα και την υποβολή από τον Φορέα του στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή των τευχών δημοπράτησης για προέγκριση.