ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς θα συνταξιοδοτηθούν οι οφειλέτες των ασφαλιστικών Ταμείων

Πώς θα συνταξιοδοτηθούν οι οφειλέτες των ασφαλιστικών Ταμείων

Σήμερα αναμένεται να κατατεθεί το σχέδιο νόμου για τους ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες που έχουν οφειλές στα ασφαλιστικά Ταμεία. 

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου για τους ελεύθερους επαγγελματίες θα πρέπει το ποσό της οφειλής μετά τον επανυπολογισμό να είναι μέχρι 20.000 για τους αυτοαπασχολούμενους μέχρι 15.000 ευρώ και για τους αγρότες έως 6.000.

Οι οφειλές απόπληρώνονται σε μέχρι 120 μηνιαίες δόσεις. Ο οφειλέτης θα πρέπει έως την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης να καταβάλλει τις δόσεις. Αξίζει να σημειωθεί πως από την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης μέχρι την απονομή αναστέλλεται η καταβολή δόσεων.

Οι δόσεις που αντιστοιχούν θα παρακρατούν από τα αναδρομικά καταβολής της σύνταξης και στην συνέχεια κάθε μήνα θα παρακρατείται από το ποσό της σύνταξης η δοση της ρύθμισης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σε περίπτωση καταβολής προσωρινής σύνταξης θα παρακρατείται το μικρότερο πόσο της δόσης. Η διαφορά στο ποσό θα παρακρατηθει όταν καταβληθούν τα αναδρομικά της σύνταξης. Σε περίπτωση που η αίτηση συνταξιοδότησης απορριφθεί τότε ο οφειλέτης υποχρεούται μέσα σε ένα τρίμηνο να καταβάλλει το ποσό των δόσεων από την αίτηση συνταξιοδότησης μέχρι την απόφαση της απόρριψης.

Τέλος σε περίπτωση που έχουν καταβληθεί εφάπαξ ποσά και δεν επαρκούν για την συνταξιοδότηση ο οφειλέτης κατόπιν αίτησης μπορεί να ενταχθεί στην ρύθμιση με τον επανυπολογισμό της αρχικής οφειλής, στην συνέχεια αφαίρεση του καταβαλλόμενου ποσού και ένταξη στην ρύθμιση.

Διαβάστε επίσης: Αναδρομικά: Ποιοι συνταξιούχοι θα λάβουν έως 6.200 ευρώ - Αναλυτικά οι πίνακες με τα τελικά ποσά

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Είστε δικαιούχοι; Δείτε πότε ξεκινούν οι αιτήσεις - Ποσά και κριτήρια

Σχετικές ειδήσεις