ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

13η σύνταξη: Δείτε ΕΔΩ πότε θα καταβληθεί και πόσα χρήματα θα πάρετε

13η σύνταξη: Δείτε ΕΔΩ πότε θα καταβληθεί και πόσα χρήματα θα πάρετε

Μόνιμο χαρακτήρα θα έχει η χορήγηση της 13ης σύνταξης, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός  Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο Ζάππειο Μέγαρο.

Αναλύοντας περαιτέρω το μέτρο, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, δήλωσε ότι θεσπίζεται η 13η σύνταξη με μόνιμο χαρακτήρα, η οποία προστίθεται στα εισοδήματα των συνταξιούχων και τα αυξάνει σε σταθερή βάση.

«Αυτή η πρωτοβουλία ολοκληρώνει μία συνολική προσπάθεια που ξεκίνησε από το 2015, προκειμένου να στηρίξουμε τους συνταξιούχους και τους ασφαλισμένους και να αντιστρέψουμε την εικόνα κατάρρευσης του ασφαλιστικού συστήματος, που μας παραδόθηκε» σχολίασε μεταξύ άλλων η υπουργός Εργασίας.

Όπως είπε, η χορήγηση της 13ης σύνταξης αφορά όλους τους συνταξιούχους της χώρας (ωφελούμενοι 2.523.038 συνταξιούχοι) και θα έχει αναδιανεμητική αρχιτεκτονική.

Συγκεκριμένα:

Κύρια σύνταξη Ποσοστό 13ης σύνταξης

- έως 500 ευρώ 100%

- 501 ευρώ-600 ευρώ 70%

- 601 ευρώ-1.000 ευρώ 50%

- Άνω των 1.000 ευρώ 30%

Πότε θα καταβληθεί η 13η σύνταξη

Σε σχετική ερώτηση που έγινε για το πότε θα καταβληθεί στους δικαιούχους η 13η σύνταξη, η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου απάντησε ότι θα γίνει άμεσα, εντός του Μαΐου. Σημειώνεται ότι, η υπουργός Εργασίας ανέφερε επίσης ότι για την 13η σύνταξη υπάρχει σχεδιασμός να καταβάλλεται κάθε χρόνο αυτή την εποχή.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: 13η σύνταξη, μείωση ΦΠΑ σε τρόφιμα, εστίαση και ενέργεια, κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης

Μας «φακελώνουν»: Οι ταυτότητες θα συνδέονται με την εφορία και το ληξιαρχείο!

Σχετικές ειδήσεις