ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κτηματολόγιο 2019: Νέα παράταση - Δείτε σε ποιες περιοχές

Κτηματολόγιο 2019:  Νέα παράταση - Δείτε σε ποιες περιοχές
Αφορά όσους έχουν ακίνητη περιουσία σε δήμους της Λακωνίας και της Αιτωλοακαρνανίας
pixabay

Κτηματολόγιο: Παράταση μέχρι την 8η Ιουλίου 2019 έχει πάρει η προθεσμία υποβολής δηλώσεων για όσους έχουν ακίνητη περιουσία σε δήμους της Λακωνίας και της Αιτωλοακαρνανίας.

Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας για τους κάτοικους εξωτερικού είναι η 7η Οκτωβρίου 2019.

Όσοι έχουν ακίνητη περιουσία στις εν λόγω περιοχές καλούνται να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr.

Επίσης, για όσους διαμένουν στην Αττική και έχουν ακίνητα στις εν λόγω περιοχές, λειτουργεί και το Κεντρικό Γραφείο Κτηματογράφησης, στα Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου (Λεωφόρος Βεϊκου 137) καθημερινά 8:00 με 16:00 και κάθε Τετάρτη 8:00 με 20:00.

Μάλιστα μέσα από την σχετική ανακοίνωση, οι δικαιούχοι καλούνται να προσέλθουν έγκαιρα για να υποβάλλουν την δήλωση τους, διαφορετικά θα απαιτηθεί μεγαλύτερο κόστος και περισσότερος χρόνος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Επιπλέον, επισημαίνεται πως από τις 22/5/2019, το κτηματογραφικό διάγραμμα μπορεί να λαμβάνεται και σε ψηφιακή διανυσματική μορφή (DXF).

Η λήψη του αρχείου (DXF) θα γίνεται μέσω της εφαρμογής «Διανυσματικό Αρχείο Κτηματογραφικού Διαγράμματος» που βρίσκεται στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες «e-ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ» https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/Home_Page.aspx), στην ενότητα ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.

Σχετικές ειδήσεις