ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΠΕΚΑ- Επιδόματα: Tο ημερολόγιο πληρωμών - Οι αλλαγές στις ημερομηνίες

ΟΠΕΚΑ- Επιδόματα: Tο ημερολόγιο πληρωμών - Οι αλλαγές στις ημερομηνίες

ΟΠΕΚΑ: Δείτε κάθε πότε θα γίνονται πληρωμές για ΚΕΑ, Προνοιακά επιδόματα και επίδομα ενοικίου. 

Ο ΟΠΕΚΑ υπενθυμίζει πως εντός της τρέχουσας εβδομάδας καταβάλλονται μια σειρά από επιδόματα και παροχές του Οργανισμού στους δικαιούχους του.

Το ημερολόγιο πληρωμών του ΟΠΕΚΑ

  • Τη Δευτέρα 24 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η τρίτη πληρωμή του Επιδόματος Στέγασης στους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως 31 Μαΐου. Συνολικά καταβλήθηκαν 31,73 εκατομμύρια σε 255.188 νοικοκυριά με περισσότερα από 650.000 άτομα.
  • Την Τρίτη 25 Ιουνίου πιστώθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων όπως προβλέπεται, τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα μηνός Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται πως τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα καταβάλλονται πλέον σε μηνιαία βάση σε όλους τους δικαιούχους την ίδια ημέρα και σε σταθερή ημερομηνία, η οποία είναι η 25η εκάστου μήνα. Κάθε μήνα καταβάλλεται το επίδομα που αντιστοιχεί στον τρέχοντα μήνα. Έτσι οι πληρωμές έρχονται νωρίτερα, καθώς τα Άτομα με Αναπηρία εισέπρατταν τα επιδόματά τους κάθε 2μηνο και για τους δυο μήνες που είχαν προηγηθεί. Σήμερα καταβάλλονται συνολικά 63,2 εκατομμύρια ευρώ σε 152.962 δικαιούχους.

  • Την Τρίτη 25 Ιουνίου καταβλήθηκαν οι συντάξεις και τα επιδόματα μηνός Ιουλίου στους ανασφάλιστους υπερήλικες δικαιούχους των παροχών του ΟΠΕΚΑ.

Από τον τρέχοντα μήνα και στο εξής οι ανασφάλιστοι υπερήλικες θα εξοφλούνται την τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα. Σήμερα καταβάλλονται 11,28 εκατομμύρια ευρώ σε 34.100 δικαιούχους.

  • Την Παρασκευή 28 Ιουνίου καταβάλλεται η επιδοματική ενίσχυση των δικαιούχων του προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως 31/5. Σύμφωνα με την αν. υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, το ποσό των 53,24 εκατομμυρίων θα καταβληθεί σε 258.482 δικαιούχους και αφορά περισσότερα από 480.000 άτομα.

Διαβάστε επίσης:

Προστασία πρώτης κατοικίας: Ανοίγει η βεντάλια των ρυθμίσεων για τους δανειολήπτες

ΚΕΑ: Δείτε πότε θα πιστωθούν τα χρήματα στους δικαιούχους

Σχετικές ειδήσεις