Συναγερμός στην κυβέρνηση: Ποιο είναι το σχέδιο για την διάσωση της ΔΕΗ

newsbomb

Συναγερμός στην κυβέρνηση: Ποιο είναι το σχέδιο για την διάσωση της ΔΕΗ

Κ. Χατζηδάκης: Επείγον και πιεστικό το ζήτημα της ΔΕΗ - Επιδιώκεται σχέδιο σωτηρίας - Συνάντηση του ΥΠΕΝ με τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη στο Μαξίμου, χθες 09/07/2019

Με τον πρωθυπουργό συναντήθηκε χθες 9/07/2019 το απόγευμα ο Κωστής Χατζηδάκης με ατζέντα όλα τα θέματα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Για το θέμα της ΔΕΗ, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως το ζήτημα είναι επείγον και πιεστικό και πως επιδιώκεται σχέδιο σωτηρίας για τους υπαλλήλους και την επιχείρηση.

«Εκείνο που επιδιώκουμε είναι να πάμε γρήγορα. Δεν υπερβάλλουμε για το θέμα της ΔΕΗ. Στις προγραμματικές δηλώσεις θα είμαστε πολύ σαφείς» τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Χατζηδάκης το σχέδιο διάσωσης της ΔΕΗ θα είναι «προς όφελος καταναλωτών και εργαζομένων».

Σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται σε εξέλιξη η πλήρης καταγραφή των νέων δεδομένων για την κατάσταση της εταιρείας, αφού το σχέδιο που είχε παρουσιάσει η Νέα Δημοκρατία, ως αντιπολίτευση, ενδέχεται να χρειαστεί αλλαγές και τροποποιήσεις, καθώς από τότε η θέση της ΔΕΗ έχει επιβαρυνθεί.

Πώς θα καταφέρει η ΔΕΗ να πάρει τα χρωστούμενα;

Παράλληλα, δεν έχει διευκρινιστεί τί θα γίνει με όλους τους «μεγαλόσχημους» επιχειρηματίες που χρωστούν εκατοντάδες εκατομμύρια στην ΔΕΗ και αρνούνται να μπουν σε διαδικασία ρύθμισης χρεών.

Είναι σαφές πως το σχέδιο για τη ΔΕΗ, θα αποτελέσει κρίσιμο τεστ για την κυβέρνηση, αφού είναι ένα ζήτημα πολυπαραγοντικό, όπου δεν αφορά μόνο το τι θα αποφασίσει η ελληνική πλευρά, διότι εμπλέκονται και άλλες πλευρές, όπως η Κομισιόν, η Επιτροπή Ανταγωνισμού κλπ. Να σημειωθεί πως ακόμη και η διοίκηση της ΔΕΗ διορίζεται από το υπερταμείο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved