ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Nomura: Υποβάθμισε τις ευρωπαϊκές τράπεζες

Nomura: Υποβάθμισε τις ευρωπαϊκές τράπεζες

Σε neutral από bullish υποβαθμίζει τις ευρωπαϊκές τράπεζες η Nomura, επισημαίνοντας ότι είναι «δύσκολες» οι προοπτικές για τις οικονομίες και τα κράτη.

Όπως επισημαίνει, οι αρχές έχουν επανειλημμένως αποτύχει να αντιμετωπίσουν τις αιτίες και τις ανησυχίες για την κρίση κρατικού χρέους, οδηγώντας σε πολύ μεγαλύτερο κόστος χρηματοδότησης και υποχρεώνοντας σε απομόχλευση των τραπεζικό κλάδο, που είναι μια πηγή συνεχούς ρίσκου για τα κέρδη.

«Υπό το βάρος της λιτότητας, οι προσδοκίες για το ΑΕΠ έχουν συρρικνωθεί δραματικά και τώρα προβλέπουμε ύφεση για την ΕΕ το 2012, ένα περιβάλλον στο οποίο οι τράπεζες σπανίως έχουν υπεραποδώσει», προσθέτει.

Η Nomura δήλωσε ότι τα θεμελιώδη είναι πιθανό να ευνοήσουν τις τράπεζες που έχουν ισχυρούς ισολογισμούς σε οικονομίες που αναπτύσσονται και μπορούν να αυξήσουν τη μόχλευση, σε αντίθεση με τις τράπεζες που είναι αναγκασμένες να προχωρούν σε απομόχλευση εντός ενός εχθρικού περιβάλλοντος.

«Τις βασικές μας θέσεις (στις τράπεζες) θα τις έχουμε εκτός ευρωζώνης, στις αγορές της Ελβετίας, των σκανδιναβικών χωρών και της Βρετανίας», τονίζει.

Πηγή: newscode.gr