ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα παιδιού Α21: Πότε θα πληρωθεί η γ' δόση του 2019

Επίδομα παιδιού Α21: Πότε θα πληρωθεί η γ' δόση του 2019
EUROKINISSI

ΟΠΕΚΑ: Έκλεισε προσωρινά η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων Α21 για το επίδομα παιδιού 2019, όπως συμβαίνει παγίως, πριν από κάθε πληρωμή, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Ενόψει της επικείμενης καταβολής, καλούνται όλοι οι δικαιούχοι να υποβάλουν μέχρι σήμερα Τρίτη (16/7) τις φετινές φορολογικές δηλώσεις τους, ώστε να τους καταβληθεί το επίδομα παιδιού.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού δεν θα δέχεται νέες αιτήσεις για λίγα 24ωρα και μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και καταβολή της τρίτης διμηνιαίας δόσης για το 2019.

Μετά την καταβολή, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου για νέες αιτήσεις.

Η τρίτη διμηνιαία δόση του 2019 (για τον Μάιο και τον Ιούνιο) θα καταβληθεί στις 25-26 Ιουλίου απο τον ΟΠΕΚΑ όπως έχει ήδη ανακοινωθεί σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλλει αίτηση Α21 για το 2019 καθώς και την φετινή τους φορολογική δήλωση μέχρι και 16 Ιουλίου.

Εν όψει της επικείμενης καταβολής καλούνται όλοι οι δικαιούχοι να υποβάλλουν έως την ερχόμενη Τρίτη τις φετινές φορολογικές τους δηλώσεις, προκειμένου να τους καταβληθεί το επίδομα παιδιού. Δικαιούχοι που έχουν ήδη υποβάλλει αίτηση Α21 για το 2019 αλλά δεν έχουν υποβάλλει φετινή φορολογική δήλωση μέχρι σήμερα, καλούνται να την υποβάλλουν εγκαίρως – μέχρι 16 Ιουλίου – ώστε να εκκαθαριστεί το επίδομα παιδιού με βάση το εισόδημα του 2018. Μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης τρέχοντος έτους ή τροποποιητική αυτής, το ποσό του επιδόματος επανυπολογίζεται αυτόματα με βάση το εισόδημα και δεν απαιτείται υποβολή εκ νέου αίτησης Α21.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις