ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Αναστάτωση σε πελάτες της Alpha Bank μετά από μαζικά SMS - Η ανακοίνωση της τράπεζας

Αναστάτωση σε πελάτες της Alpha Bank μετά από μαζικά SMS - Η ανακοίνωση της τράπεζας

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε το βράδυ της Παρασκευής (3/7/2020) σε μεγάλο αριθμό πελατών της τράπεζας Alpha Bank, καθώς υπήρξε τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα κωδικών επιβεβαίωσης και ασφαλείας.

Το βράδυ της Παρασκευής αρκετοί πελάτες της τράπεζας έλαβαν στο κινητό τους μηνύματα με κωδικούς, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις αναφέρονταν στα SMS πως έγιναν συναλλαγές, ακόμη και εκατοντάδων ευρώ.

Όπως είναι φυσικό, οι πελάτες που είδαν μηνύματα με συναλλαγές που… δεν έκαναν ποτέ, αναστατώθηκαν.

Δεκάδες ήταν και οι αναρτήσεις στο Twitter, με χρήστες που διαπίστωσαν διάφορα προβλήματα. Οι περισσότεροι έλαβαν μηνύματα για είσοδο στο e-banking του λογαριασμού τους, ενώ κάποιοι άλλοι δεν δεν μπορούσαν να λάβουν κωδικούς ασφαλείας για την ολοκλήρωση των συναλλαγών τους.

Η ανακοίνωση της Alpha Bank

Μετά το περιστατικό η τράπεζα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ενημερώνει τους «συνδρομητές που λαμβάνουν τέτοια μηνύματα παρακαλούνται να τα αγνοούν» και πως «δεν υφίσταται ζήτημα ασφάλειας ή επίθεσης στο σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών της Τράπεζας».

Η ανακοίνωση της Alpha Bank:

«Λόγω τεχνικών θεμάτων στο σύστημα ενημέρωσης μέσω SMS, αριθμός συνδρομητών του Alpha Web Banking έχει δεχθεί, τις τελευταίες ώρες, ενημερωτικά μηνύματα που αναφέρονται σε παλαιότερες ημερομηνίες και συναλλαγές.

Δεν υφίσταται ζήτημα ασφάλειας ή επίθεσης στο σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών της Τράπεζας. Λυπούμαστε για την αναστάτωση. Οι τεχνικές υπηρεσίας της Alpha Bank και των συνεργατών της εργάζονται από την πρώτη στιγμή για την ταχεία αντιμετώπιση του ζητήματος.

Συνδρομητές που λαμβάνουν τέτοια μηνύματα παρακαλούνται να τα αγνοούν».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.