ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Reuters: Μέσα στην ημέρα οι ανακοινώσεις για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Reuters: Μέσα στην ημέρα οι ανακοινώσεις για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής
INTIME NEWS

Σήμερα αναμένονται, όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters, οι επίσημες ανακοινώσεις από την Εθνική Τράπεζα σχετικά με την πώληση ποσοστού 90% της Εθνικής Ασφαλιστικής στο fund CVC.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Reuters, τραπεζικές πηγές με γνώση της διαδικασίας αναφέρουν πως η Εθνική Τράπεζα συμφώνησε να πουλήσει ένα πλειοψηφικό μερίδιο της ασφαλιστικής της μονάδας στο private equity group CVC Capital.

«Υπάρχει συμφωνία για την πώληση μεριδίου 90% της Εθνικής Ασφαλιστικής στη CVC Capital», αναφέρουν τραπεζικές πηγές στο Reuters και προσθέτουν πως «θα γίνουν ανακοινώσεις για την συμφωνία αργότερα σήμερα».

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η Εθνική Τράπεζα αναμένεται να προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις το απόγευμα μαζί με την ανακοίνωση των ετησίων αποτελεσμάτων. Παράλληλα, θα παρουσιαστούν και οι ακριβείς όροι της συμφωνίας, τόσο αναφορικά με το ύψος του τιμήματος όσο και σε σχέση με τους επιμέρους όρους, όπως για παράδειγμα τι θα γίνει με τον τραπεζοασφαλιστικό κλάδο (bankassurance).

Στη συνέχεια της διαδικασίας η Εθνική Τράπεζα αναμένεται να συγκαλέσει και Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων, προκειμένου να επικυρώσουν τη συμφωνία.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, που είναι και ο μεγαλύτερος μέτοχος της Εθνικής Τράπεζας, σε συνεδρίασή του ενέκρινε την πρόταση της πώλησης, κάτι που αναμένεται να επιβεβαιώσει και δια της ψήφου του στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση.

Με τον τρόπο αυτό η Εθνική Τράπεζα κλείνει -με αρκετή καθυστέρηση- την εκκρεμότητα της πώλησης της θυγατρική της που είχε αναλάβει ήδη από το 2015 έναντι της DG Competition και αποτελούσε «βαρίδι» για τη διοίκηση της τράπεζας όλο αυτό το διάστημα.