ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Το ΤΧΣ για την επιλογή του νέου προέδρου της Εθνικής Τράπεζας

Το ΤΧΣ για την επιλογή του νέου προέδρου της Εθνικής Τράπεζας
INTIME

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως έχει ενημερωθεί για την απόφαση του προέδρου της Εθνικής Τράπεζας, Κώστα Μιχαηλίδη, να μην θέσει υποψηφιότητα για την επανεκλογή του στην επόμενη ετήσια γενική συνέλευση μετόχων, κατά την οποία λήγει η θητεία του.

«Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Γενικού Συμβουλίου καθώς και η Εκτελεστική Επιτροπή του Ταμείου, αναγνωρίζοντας το έργο και τις ενέργειες του κ. Μιχαηλίδη για την ανάπτυξη και ενίσχυση της Τράπεζας, καθώς και την συμβολή του στην ανάδειξη βέλτιστων πρακτικών προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων μερών, εκφράζουν τις ευχαριστίες τους για τη συνεργασία και εύχονται καλή συνέχεια στις μελλοντικές δραστηριότητές του», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ξεκαθαρίζεται ακόμη πως το ΤΧΣ στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου που αφορά την διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας έχει την βεβαιότητα ότι η επικείμενη διαδικασία διαδοχής θα κινηθεί στο πλαίσιο των αρχών Εταιρικής Διακυβέρνησης προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχεια της εύρυθμης πορείας της Τράπεζας.