ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Ψάλτης: Σκοπός μας να στηρίξουμε τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα

Ψάλτης: Σκοπός μας να στηρίξουμε τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα
O CEO της Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης

«Σκοπός μας είναι να στηρίξουμε με όλους τους τρόπους, όχι μόνον τις μεγάλες επιχειρήσεις αλλά και την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας. Το πράττουμε τόσο με δάνεια κεφαλαίου κίνησης αλλά και με επενδυτικά δάνεια που χρηματοδοτούν αναπτυξιακές επενδύσεις σε εξοπλισμό και κτιριακές εγκαταστάσεις».

Αυτό επεσήμανε ο CEO της Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης, στο πλαίσιο συναντήσεων με επιχειρηματίες και στελέχη της τράπεζας στη Ρόδο.

Επιπλέον, ο κ. Ψάλτης κάλεσε τα στελέχη του ομίλου να σταθούν στο πλευρό των υγιών επιχειρήσεων, διευρύνοντας τα κριτήρια επιλεξιμότητας, «ώστε να συνδιαμορφώσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη επενδυτικών πρωτοβουλιών που δημιουργούν θέσεις εργασίας, εισοδήματα και υψηλές αποδόσεις».

Ο κ. Ψάλτης επισκέφθηκε τη Ρόδο συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή Wholesale Banking κ. Γιάννη Εμίρη και τα στελέχη της Διεύθυνση Εμπορικής Τραπεζικής της Alpha Bank, υπό τον κ. Τηλέμαχο Γεωργάκη.

Όπως αναφέρει η Alpha Bank, η επίσκεψη στην Ρόδο, σηματοδοτεί το αυξημένο ενδιαφέρον της τράπεζας για τη στήριξη των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία αλλά και τη δέσμευσή της να λειτουργήσει ως εταίρος και σύμβουλος της ελληνικής επιχειρηματικότητας για την εκπόνηση σύγχρονων αναπτυξιακών πλάνων και τη βέλτιστη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης, πρώτης για τον CEO της Τράπεζας στο νησί μετά από 15 και πλέον έτη, ο κ. Ψάλτης, συνοδευόμενος από τη Διευθύντρια Καταστημάτων Αττικής ΙΙ, Νοτιοδυτικής Ελλάδας και Νήσων Μαρία Παπαγεωργίου, συναντήθηκε με το Προσωπικό των τεσσάρων Καταστημάτων που διατηρεί ο Όμιλος στη Ρόδο, δίνοντας το στίγμα αναφορικά με τις στρατηγικές προτεραιότητες της Alpha Bank, στο πλαίσιο του “Project Tomorrow”.