ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Βουλγαρία: 4,2 δισ. λέβα το έλλειμμα της CCB

Βουλγαρία: 4,2 δισ. λέβα το έλλειμμα της CCB

Τα τέσσερα δισεκατομμύρια, διακόσια εκατομμύρια λέβα (2,1 δις. ευρώ περίπου) έχει ξεπεράσει το έλλειμμα του ενεργητικού της Central Corporate Bank (CCB).

Αυτό ανέφερε σήμερα η κεντρική «Λαϊκή Βουλγαρική τράπεζα» (ΒΝΒ) , επικαλούμενη τα συμπεράσματα των κορυφαίων ντόπιων και διεθνών εταιριών οικονομικού ελέγχου, που ελέγχουν τα περιουσιακά στοιχεία της CCΒ , κατόπιν εντολής της ΒΝΒ που έχει θέσει την τετάρτη μεγαλύτερη εμπορική τράπεζα της Βουλγαρίας υπό ειδική επιτήρηση (monitoring) εδώ και τέσσερις μήνες.

Το μεγάλο έλλειμμα καθιστά πολύ δύσκολα έως αδύνατα τα όποια σχέδια διάσωσης της τράπεζας από την πτώχευση., που προβάλλουν μεγαλομέτοχοι της CCB το τελευταίο διάστημα, σχολιάζουν Βούλγαροι εμπειρογνώμονες. Συμπεριλαμβάνεται και ο κύριος μέτοχος της CCB, η απέλαση του οποίου στη Βουλγαρία από τη Σερβία εκκρεμεί, κατόπιν σχετικού αιτήματος της βουλγαρικής εισαγγελίας στην οποία στάλθηκε η έρευνα των ελεγκτών της CCB, για τα περαιτέρω, όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της ΒΝΒ.»

Μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται να αρχίσει η αποζημίωση των καταθετών στην CCB για τους λογαριασμούς μέχρι εκατό χιλιάδες ευρώ, που εγγυάται ο βουλγαρικός Νόμος και η ευρωπαϊκή νομοθεσία.