ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Εγκρίθηκε η συγχώνευση Πειραιώς-Γενικής από το ΥΠ.ΑΝ

Εγκρίθηκε η συγχώνευση Πειραιώς-Γενικής από το ΥΠ.ΑΝ

«Πράσινο φως» έδωσε το υπουργείο Ανάπτυξης για τη συγχώνευση της Τράπεζας Πειραιώς με τη Γενική Τράπεζα, με εξαγορά της δεύτερης από την πρώτη, σύμφωνα με τις από 30-10-2014 αποφάσεις των έκτακτων γενικών συνελεύσεων των μετόχων τους.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης η συγχώνευση των ανωνύμων τραπεζικών εταιρειών «Τράπεζα Πειραιώς Ανώνυμος Εταιρεία» με αριθμό Γ.Ε.ΜΗ 225501000 (πρώην ΑΡ.ΜΑΕ 6065 / 06 / Β / 86 / 04) και «Γενική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε.» με αριθμό Γ.Ε.ΜΗ. 231401000 (πρώην ΑΡ. ΜΑΕ. 6073/06/Β/86/12).

Η σχετική απόφαση, την οποία υπογράφει ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος και δημοσιεύεται στη Διαύγεια, θα καταχωρισθεί στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ) και ανακοίνωση της καταχώρισης θα δημοσιευθεί στο Τεύχος ΑΕ-ΕΠΕ και Γ.Ε.ΜΗ της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

Πρόκειται για ένα ακόμα βήμα προς τη συγκέντρωση του τραπεζικού κλάδου στα χέρια λίγων τραπεζιτών, με τον όμιλο Πειραιώς να ισχυροποιεί περαιτέρω τη θέση του. Σημειώνεται ότι στον όμιλο Πειραιώς ανήκουν επίσης η ATEbank, η εγχώριες δραστηριότητες της Τράπεζας Κύπρου, η Cyprus Popular Bank, η Ελληνική Tράπεζα και η Millennium Bank Ελλάδας.

Με τη συγχώνευση ο όμιλος Πειραιώς επωφελείται από την κερδοφορία ύψους 85,1 εκατ. στο εννεάμηνο του 2014 της Geniki Bank, ενώ βελτιώνει τη ρευστότητά του και κεφαλαιακή του επάρκεια. Οι καταθέσεις της Geniki Bank ανήλθαν σε 2.169 εκατ. ευρώ στο τέλος Σεπτεμβρίου 2014, ενώ ο δείκτης κάλυψης επισφαλών δανειακών απαιτήσεων από προβλέψεις διαμορφώθηκε στο 60%, με το σύνολο των προβλέψεων προς το σύνολο των δανείων να διατηρείται στο 42%, επίπεδο το οποίο είναι από τα υψηλότερα της αγοράς.

Σχετικές ειδήσεις