ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Τουρκολιάς: Στήριξη των επενδυτικών σχεδίων

Τουρκολιάς: Στήριξη των επενδυτικών σχεδίων

Στη δέσμευση της Εθνικής Τράπεζας να στηρίξει επενδυτικά σχέδια σε όλη την Επικράτεια, αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής, Αλέξανδρος Τουρκολιάς, στη διάρκεια επισκέψεων που πραγματοποίησε σε παραγωγικές μονάδες της Αιτωλοακαρνανίας.

«Το πιο μεγάλο μέλημα μας είναι η χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων σε όλη την χώρα. Χρειαζόμαστε αποδοχή, υποδοχή και διάχυση των επενδύσεων, καθώς με 1,5 εκατ. ανέργους, πολλοί από τους οποίους είναι νέοι, υπάρχει απόλυτη προτεραιότητα για πραγματοποίηση επενδύσεων, ώστε να υπάρξει ανάπτυξη και επακόλουθη μείωση της ανεργίας», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ.Τουρκολιάς.

Στις παραγωγικές μονάδες, που επισκέφθηκε ο κ. Τουρκολιάς, κοινό χαρακτηριστικό ήταν η ύπαρξη καινοτομίας που τις έχει οδηγήσει στο να εξάγουν περίπου το 85% της παραγωγής τους.

Στη διάρκεια των συναντήσεων του, ο κ.Τουρκολιάς δεσμεύτηκε για άμεσες αποφάσεις από πλευράς Εθνικής Τράπεζας, αναφορικά με την υλοποίηση χρηματοδοτικών αιτημάτων των παραγωγικών μονάδων, καθώς και στήριξή τους μέσω συμβουλευτικών και άλλων υπηρεσιών.

Επισήμανε ότι το τρέχον έτος έχουν εγκριθεί χορηγήσεις δυο δισ. ευρώ, ενώ για το 2015 τα μεγέθη θα είναι ακόμη μεγαλύτερα.

Ο κ. Τουρκολιάς παρευρέθηκε και σε ειδική εκδήλωση στο νοσοκομείο του Μεσολογγίου, με την ευκαιρία της χορηγίας της Εθνικής στο νοσοκομείο της πόλης αξονικού μαστογράφου.

Σχετικές ειδήσεις