ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Η Λούκα Κατσέλη οδεύει προς την προεδρία της Εθνικής Τράπεζας

Η Λούκα Κατσέλη οδεύει προς την προεδρία της Εθνικής Τράπεζας

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν οι διοικητικές αλλαγές στην Εθνική Τράπεζα, με τη Λούκα Κατσέλη να αναλαμβάνει τη θέση της προέδρου, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Την κ. Κατσέλη θα πλαισιώσει εκτός απροόπτου ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης ως ο νέος διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή».

Η Λούκα Κατσέλη, με το σημαντικό πολιτικό, θεσμικό και επιστημονικό της υπόβαθρο στα Οικονομικά, αναμένεται να συνεισφέρει θετικά στην αναβάθμιση του τραπεζικού κλάδου, εκτιμούν παράγοντες της αγοράς, ενώ ο κ. Φραγκιαδάκης, ο οποίος προέρχεται από την Εθνική, θα κληθεί να ισχυροποιήσει τον ισολογισμό της τράπεζας.

Η νέα διοίκηση, επίσης, θα κληθεί να αντιμετωπίσει το θέμα του «Αστέρα» Βουλιαγμένης, καθώς και της Finansbank. Ως προς το πρώτο, η Εθνική Τράπεζα είναι υποχρεωμένη από το σχέδιο αναδιάρθρωσής της έναντι της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DGComp) να πωλήσει τις μη τραπεζικές θυγατρικές της. Όσο για τη Finansbank, τη θυγατρική της Εθνικής στην Τουρκία, η νέα διοίκηση θα πρέπει να μειώσει μέσα στο 2015 κατά 40% τη συμμετοχή της.

Για την έγκριση των αλλαγών αναμένεται να συνεδριάσει, μέσα στις επόμενες ημέρες, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής.

Σχετικές ειδήσεις