ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Ράπανος στη ΓΣ της Alpha Bank: Οι ελληνικές τράπεζες διαθέτουν επαρκή κεφαλαιακή βάση

Ράπανος στη ΓΣ της Alpha Bank: Οι ελληνικές τράπεζες διαθέτουν επαρκή κεφαλαιακή βάση

Με τους εταίρους μας θα διασφαλίσουμε για την ελληνική οικονομία θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης για το 2015 έστω και μικρότερους από ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί, ανέφερε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Alpha Bank Βασίλης Ράπανος μιλώντας στη Γενική Συνέλευση της Τράπεζας.

Οι ελληνικές τράπεζες διαθέτουν επαρκή κεφαλαιακή βάση είπε ο κ. Ράπανος επισημαίνοντας όμως ότι στο θέμα της ρευστότητας δέχονται πιέσεις λόγω των εκροών και της αδυναμίας πρόσβασης στις διεθνείς αγορές. Γεγονός που αποτελεί σημαντικό τροχοπέδη στην χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας. Η άρση της αβεβαιότητας θα αποτελέσει σημείο καμπής στην προσπάθεια της χρηματοδότησης της οικονομίας μας.
Μιλώντας στη Γενική Συνέλευση ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank Δημήτρης Μαντζούνης τόνισε ότι η συμφωνία με τους εταίρους μας είναι απαραίτητη προκειμένου να ξεκινήσει ο επαναπατρισμός των καταθέσεων που έχουν φύγει από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και η υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων. Η απομάκρυνση της αβεβαιότητας είναι ζήτημα μείζονος σημασίας και απόλυτης προτεραιότητας για την ελληνική οικονομία, μετά την επίλυση του ελληνικού προβλήματος η Ελλάδα θα είναι έτοιμη θα επωφεληθεί απ΄όλα τα θετικά που θα προκύψουν από την επανάκαμψή της, πρόσθεσε ο κ. Μαντζούνης.

Σχετικές ειδήσεις