ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Capital controls: Τα καταστήματα των τραπεζών που θα ανοίξουν μόνον για τους συνταξιούχους

Capital controls: Τα καταστήματα των τραπεζών που θα ανοίξουν μόνον για τους συνταξιούχους

Τις λίστες με τα υποκαταστήματα των τραπεζών που θα ανοίξουν από αύριο, Τετάρτη 1η Ιουλίου, για την εξυπηρέτηση της πληρωμής των συνταξιούχων ανάρτησε το υπουργείο Οικονομικών στην ιστοσελίδα του.

Πρόκειται για το άνοιγμα 1.000 τραπεζικών καταστημάτων από αύριο Τετάρτη 1 Ιουλίου και για τρεις μέρες, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι συνταξιούχοι που δεν διαθέτουν κάρτες ανάληψης ή χρεωστικές κάρτες και οι οποίοι θα δύνανται να αποσύρουν έως 120 ευρώ μετρητά μία φορά μόνον κατά την διάρκεια της εβδομάδας.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη τη λίστα

Υπενθυμίζεται ότι οι συνταξιούχοι σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ θα μπορούν να προχωρήσουν σε ανάληψη 120 ευρώ για μια φορά αυτή την εβδομάδα.

Από την Τετάρτη 1η Ιουλίου, και για τρεις συναπτές μέρες, θα ανοίξουν περί τα χίλια τραπεζικά καταστήματα σε όλη τη χώρα για να εξυπηρετήσουν τους συνταξιούχους που δεν διαθέτουν κάρτες ανάληψης ή χρεωστικές κάρτες και οι οποίοι θα δύνανται να αποσύρουν έως 120 ευρώ μετρητά μία φορά μόνον κατά την διάρκεια της εβδομάδας τούτης.

Παράλληλα, οι τράπεζες δεσμεύονται να εκδώσουν άμεσα χρεωστικές κάρτες ώστε οι συνταξιούχοι να μπορούν να συναλλάσσονται κανονικά σε σημεία πώλησης που δέχονται χρεωστικές κάρτες καθώς και να κάνουν τις προβλεπόμενες αναλήψεις των 60 ευρώ ημερησίως.

Τα καταστήματα ανά τράπεζα:

250 υποκαταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς

250 υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας

150 υποκαταστήματα της Eurobank

288 υποκαταστήματα της Alpha Bank

30 υποκαταστήματα της Attica Bank

Nωρίτερα, με επιστολή της προς τους υπουργούς Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, Οικονομίας - Υποδομών - Ναυτιλίας - Τουρισμού, Γ. Σταθάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα, η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΠΕΣ - ΝΑΤ) ζητά «να παρθούν άμεσα μέτρα ώστε οι συντάξεις να καταβληθούν έγκαιρα και εντός της τακτικής ημερομηνίας».

Όπως αναφέρει η Ένωση η καταβολή των συντάξεων είναι το μοναδικό μέσω που εξασφαλίζει την επιβίωση των συνταξιούχων και καλεί τους υπουργούς «να αποκαταστήσετε την καταβολή των συντάξεων χωρίς περιορισμούς από τις τράπεζες γιατί ο νέος τρόπος δημιουργεί σοβαρά προβλήματα λόγω υγείας και ηλικίας πολλών συνταξιούχων, από την καθημερινή και μακρόχρονη παραμονή στις ουρές έξω από τις τράπεζες».

Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό ότι κατά το ήμισυ του συνολικού ποσού της σύνταξης θα πιστωθούν οι συντάξεις των δικαιούχων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, ΟΑΕΕ, όπως ανακοίνωσε ο διοικητής του Οργανισμού, Τάσος Πετρόπουλος.
Σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο, αυτή η απόφαση ελήφθη λόγω προβλημάτων στην λειτουργία του τραπεζικού συστήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ CAPITAL CONTROLS

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Σχετικές ειδήσεις