ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Συμφωνία: Εκτιμήσεις για την αύξηση του ELA από την ΕΚΤ για τις ελληνικές τράπεζες

Συμφωνία: Εκτιμήσεις για την αύξηση του ELA από την ΕΚΤ για τις ελληνικές τράπεζες

Αμετάβλητο θεωρούν πηγές ότι θα διατηρήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τον Έκτακτο Μηχανισμό Ρευστότητας, ELA, για τις ελληνικές τράπεζες κατά τη σημερινή συνεδρίαση, σύμφωνα με το Reuters.

Οπως είπε η πηγή που επικαλείται το πρακτορείο "ο Γ. Στουρνάρας θα ζητήσει την αύξηση του ELA, αλλά οι διοικητές δεν θα δώσουν έγκριση", ανέφερε.

Πάντως εντός των τειχών πιστεύεται ότι ο Μάριο Ντράγκι πήρε το σήμα που χρειαζόταν και πλέον υπάρχουν οι πιθανότητες για μικρή αύξηση του ορίου μετά την επίτευξη της συμφωνίας με τους εταίρους.

Σύμφωνα δε με άλλες πληροφορίες του BBC αυτή την ώρα οι Eλληνες κεντρικοί τραπεζίτες συσκέπτονται στο υπουργείο Οικονομικών για τη ρευστότητα.

Η Αθήνα σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζεται να ανοίξει ακόμη και αύριο τις τράπεζες με διατήρηση ωστόσο των περιορισμών παρέχοντας υπηρεσίες προς το συναλλακτικό κοινό.

Μετά την τηλεδιάσκεψη της ΕΚΤ έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας προκειμένου να πάρει αποφάσεις για την τραπεζική αργία που λήγει σήμερα.

Σχετικές ειδήσεις