ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Ουρές στα υποκαταστήματα των τραπεζών για την αθροιστική ανάληψη

Ουρές στα υποκαταστήματα των τραπεζών για την αθροιστική ανάληψη

Oυρές ξανά έξω από τις τράπεζες από νωρίς το πρωί της Παρασκευής (24/7) για την ανάληψη των 300 ευρώ, αυτής της εβδομάδας.

Από την επομένη θα υπάρχει η δυνατότητα της σωρευτικής ανάληψης έως 420 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η ανάληψη μετρητών από τους συναλλασσόμενους από τραπεζικό κατάστημα ή ΑΤΜ δεν μπορεί να υπερβαίνει ημερησίως το ποσό των 60 ευρώ ανά καταθέτη, ανά τράπεζα.

Ωστόσο, παρέχεται η δυνατότητα μεταφοράς του ημερήσιου ορίου των 60 ευρώ σε επόμενη ημέρα και πάντως το αργότερο στο τέλος της εβδομάδας.

Δηλαδή, κάθε εβδομάδα ο δικαιούχος μπορεί να κάνει ανάληψη έως του ποσού των τετρακοσίων είκοσι (420) ευρώ κατ' ανώτατο όριο, με εξαίρεση την πρώτη εβδομάδα κατά την οποία -για πρακτικούς και μόνο λόγους- μπορεί να γίνει αθροιστική ανάληψη μετρητών μέχρι του ποσού των 300 ευρώ την Παρασκευή, 24.7.2015.

Θα πρέπει όμως να σημειωθεί ότι πλέον το όριο των 60 ευρώ ανά ημέρα ισχύει ανά φυσικό πρόσωπο και όχι ανά κάρτα αναλήψεων. Δηλαδή αν κάποιος έχει στο όνομά του δύο λογαριασμούς, με δύο διαφορετικές κάρτες θα μπορεί να «σηκώσει» μέχρι 60 ευρώ ανά ημέρα.

Στον αντίποδα, αν υπάρχει ένας κοινός λογαριασμός με δύο δικαιούχους και δύο κάρτες αναλήψεων, μπορεί ο καθένας να αντλήσει 60 ευρώ ημερησίως, δηλαδή συνολικά 120. Επίσης, αν κάποιος έχει λογαριασμό ως φυσικό πρόσωπο και εταιρικό λογαριασμό (π.χ. από κάποια Ομόρυθμη Εταιρεία) μπορεί να κάνει ανάληψη συνολικά 120 ευρώ. Εντούτοις, από το λογαριασμό της Ο.Ε. μπορούν να «σηκωθούν» μέχρι 60 ευρώ ανά ημέρα, ανεξαρτήτως του αριθμού των εταίρων.

Επιτρέπεται επίσης η ανάληψη μετρητών σε ξένο νόμισμα από τραπεζικό κατάστημα, μέχρι του ημερήσιου ορίου του ισόποσου (με βάση την ισχύουσα ημερήσια συναλλαγματική ισοτιμία) των 60 ευρώ στο ξένο νόμισμα. Και στην περίπτωση αυτή ισχύει η δυνατότητα μεταφοράς του ημερήσιου ορίου σε επόμενη ημέρα και πάντως το αργότερα στο τέλος της εβδομάδας.

Σχετικές ειδήσεις