ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Ντομπρόβσκις - Στουρνάρας: Μέχρι το τέλος του χρόνου η ανακεφαλαιοποίηση

Ντομπρόβσκις - Στουρνάρας: Μέχρι το τέλος του χρόνου η ανακεφαλαιοποίηση

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, στην Τράπεζα της Ελλάδος, η συνάντηση του διοικητή της, Ι. Στουρνάρα, με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκις.

Σε δηλώσεις τους, αμφότεροι, υποστήριξαν ότι η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών είναι ανάγκη να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, θέτοντας το δίλημμα ή το τίμημα στο ελληνικό τραπέζι της διαπραγμάτευσης συνδέοντας το με τα αγκάθια των προαπαιτούμενων.

"Ολοι συμφωνούμε να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έως τα τέλη του έτους", τόνισε μετά τη συνάντησή του με τον Ελληνα κεντρικό τραπεζίτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προειδοποίησε χθες ότι αν η αξιολόγηση δεν ολοκληρωθεί έγκαιρα θα υπάρξει ο κίνδυνος για κούρεμα των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ.

Ο κ. Ντομπρόβσκις τόνισε ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών συνδέεται με την πρώτη αξιολόγηση και πρέπει να ολοκληρωθεί μετά από αυτήν και όχι αργότερα από τις 15 Νοεμβρίου.

Tην ίδια ώρα σύμφωνα με το Εuro2day.gr στο νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή προβλέπεται η μετοχική συνύπαρξη των ιδιωτών επενδυτών με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας χωρίς να θιγούν τα συμφέροντα των πρώτων, αν μια τράπεζα δεν καλύψει τις ανάγκες του βασικού σεναρίου των stress tests.

Σχετικές ειδήσεις