ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Λάππας: Τέσσερις με πέντε συνεταιριστικές τράπεζες θα χρειαστούν ανακεφαλαιοποίηση

Λάππας: Τέσσερις με πέντε συνεταιριστικές τράπεζες θα χρειαστούν ανακεφαλαιοποίηση

Υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας και από το σύνολο των δέκα συνεταιριστικών τραπεζών τέσσερις με πέντε θα χρειαστούν ανακεφαλαιοποίηση, λέει ο πρόεδρος Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας, Αναστάσιος Λάππας.

Ο κ. Λάππας , μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM", διευκρινίζει ότι η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας δεν θα χρειαστεί ανακεφαλαιοποίηση και κάνει γνωστό ότι πιθανότητα θα προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με ομολογιακό δάνειο, ενώ -όπως υπογραμμίζει- όσες από τις 10 τράπεζες έχουν ανάγκη, αυτή τη στιγμή εκπονούν σχέδια για την κεφαλαιακή τους ενίσχυση και οι υπόλοιπες αναζητούν "εργαλεία" για να ενισχυθούν κεφαλαιακά μέσα από εσωτερικές διαδικασίες.

"Οι συνεταιριστικές τράπεζες είναι ανταγωνιστικές. Λειτουργούν χωρίς να έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ κεφαλαιακή κρατική ενίσχυση. Ήταν έξω από τις δύο προηγούμενες ανακεφαλαιοποιήσεις και έχουν επιζήσει" τονίζει.

Σε ερώτηση για πιο λόγο κάποιος κάτοικος επαρχίας, να επιλέξει συνεταιριστική αντί για συστημική τράπεζα, είπε: "Μπορεί να είναι μικρότερες, αλλά υγιέστερες. Και έχει σημασία ότι σε βάθος χρόνου δεν πήραν ούτε ένα ευρώ, όταν μέχρι σήμερα 30 δισ. ευρώ ενισχύσεις έχουν πληρωθεί από τα ταμεία του ελληνικού κράτους και βαρύνουν το ελληνικό δημόσιο χρέος για να στηριχθούν οι τράπεζες".

Σχετικές ειδήσεις