Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Lockdown: Έρχεται «πάγωμα» 75 ημερών στις επιταγές - Τι αναφέρει η τροπολογία

Newsbomb

Σε ένα ακόμη μέτρο για την ανακούφιση των επιχειρήσεων προχωρά η κυβέρνηση.

Τροπολογία με την οποία θεσπίζεται αναστολή στις πληρωμές κατά 75 ημέρες από τη λήξη για μεταχρονολογημένες επιταγές επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό προωθεί, σύμφωνα με το OPEN TV το Υπουργείο Οικονομικών.

Το μέτρο θα ισχύσει από τις 6 Νοεμβρίου και ουσιαστικά συνιστά επανάληψη της διάταξης που θεσπίστηκε στο πρώτο lockdown προσαρμοσμένη στις νέες συνθήκες.

Θα προβλέπει πως αναστέλλονται οι προθεσμίες λήξης, εμφάνισης και πληρωμής αξιόγραφων κατά 75 ημέρες από την ημερομηνία λήξης εκάστου αξιογράφου. Θα αφορά σε εταιρείες που έκλεισαν με αναγκαστικά μέτρα αλλά και σε άλλες περιπτώσεις εταιρειών που δέχθηκαν πλήγμα το τελευταίο διάστημα.

Αυτό σημαίνει πως οι επιταγές που έληγαν κανονικά στις 6 Νοεμβρίου θα πρέπει να πληρωθούν στις 20 Ιανουαρίου 2021 και αυτές που θα λήξουν στις 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει να πληρωθούν στις 16 Μαρτίου 2021.

Πηγές του Υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν επίσης προ ημερών ότι είναι υπό εξέταση σε ποιους κλάδους θα παραταθούν οι αναστολές και σε ποιους κλάδους θα υπάρξει μη ένταξη στον Τειρεσία. Έχει επισημανθεί επίσης ότι θα αφορά σε εταιρείες που τελούν σε αναστολή αλλά και στον κλάδο του τουρισμού.

Με βάση την πρώτη διάταξη του Μαρτίου το μέτρο ισχύει για όλα τα αξιόγραφα που θα προσκομιστούν ηλεκτρονικά από τους εκδότες τους μέσω ειδικής εφαρμογής της Τειρεσίας Α.Ε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ώρα νέων αποφάσεων για το lockdown: Τα μέτρα που είναι στο «τραπέζι» - Τι θα γίνει με τα Δημοτικά