Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα 800 ευρώ: Πότε ανοίγει η ΕΡΓΑΝΗ για τις δηλώσεις - Πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι

Newsbomb

Την Κυριακή στις 15 Νοεμβρίου ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», προκειμένου να λάβουν οι δικαιούχοι - εργαζόμενοι που θα τεθούν σε αναστολή εργασίας για τον μήνα Νοέμβριο την ειδική αποζημίωση των 800 ευρώ - Οι  πληρωμές των αποζημιώσεων από 587 έως 800 ευρώ θα πραγματοποιηθούν από τις 27 Νοεμβρίου έως το τέλος Δεκεμβρίου.

Αναλυτικά, οι πληττόμενες από τον κορονοϊό επιχειρήσεις (βάσει ΚΑΔ) θα υποβάλουν υπεύθυνες δηλώσεις για την αναστολή συμβάσεων εργασίας εργαζομένων τους από την Κυριακή 15 Νοεμβρίου έως και την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου. Σε αυτό το χρονικό διάστημα θα επιτρέπονται και οι ορθές επαναλήψεις υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι, οι οποίοι τίθενται σε αναστολή εργασίας για πρώτη φορά, θα υποβάλλουν τις υπεύθυνες δηλώσεις τους, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα (15/11 έως 7/12), προκειμένου να λάβουν την ειδική αποζημίωση που τους αναλογεί.

Οι ημερομηνίες για δηλώσεις και πληρωμές

  • Δηλώσεις εργοδοτών - εργαζομένων σε επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή θα πραγματοποιηθούν: Από 15 Νοεμβρίου έως 24 Νοεμβρίου
  • Πληρωμές εργαζομένων σε επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή: Από 27 Νοεμβρίου έως 3 Δεκεμβρίου
  • Δηλώσεις εργοδοτών - εργαζομένων σε επιχειρήσεις που λειτουργούν όμως είναι πληττόμενες βάσει ΚΑΔ: Από 15 Νοεμβρίου έως 7 Δεκεμβρίου
  • Πληρωμές εργαζομένων σε επιχειρήσεις που λειτουργούν όμως είναι πληττόμενες βάσει ΚΑΔ: Μετά τις 7 Δεκεμβρίου

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Δημοτικά σχολεία: Οριστικό! Κλείνουν ...μέχρι νεοτέρας - Στις 12:00 οι ανακοινώσεις Κεραμέως